Απορρίφθηκε ακόμη μία αγωγή των κουρεμένων της Λαϊκής κατά της Δημοκρατίας

Απόφαση με την οποία απορρίπτει αγωγή για την απομείωση καταθέσεων των εναγόντων στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα το 2013, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 10 Αυγούστου 2023. Οι ενάγοντες προσέβαλαν τη συνταγματικότητα των μέτρων εξυγίανσης που λήφθηκαν από το Κράτος, δυνάμει του «περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμος του 2013».

Χαρακτηριστικά, το Δικαστήριο αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της πολυσέλιδης απόφασής του:

«Κατά συνέπεια, εάν και εφόσον τα συγκεκριμένα μέτρα εξυγίανσης που λήφθηκαν σε σχέση με την Λαϊκή Τράπεζα δεν ελαμβάνοντο, αυτή θα ετίθετο σε εκκαθάριση και οι καταθέτες της θα βρίσκοντο σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που βρέθηκαν με τη λήψη των μέτρων εξυγίανσης. Ειδικότερα για τους λόγους που επεξηγήθηκαν και πιο πάνω, οι ασφαλισμένοι καταθέτες δεν θα μπορούσαν να αποζημιωθούν, και περαιτέρω θα δημιουργείτο κοινωνική αναταραχή, οικονομική αποσταθεροποίηση και χρηματοοικονομική αστάθεια, άτακτη χρεοκοπία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τελικά της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις αξιώσεις των Εναγόντων και επιδίκασε έξοδα προς όφελος των εναγόμενων.

Την υπόθεση εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας χειρίστηκε η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Πηνελόπη Χαραλάμπους.

Δειτε Επισης

Eτοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο
Χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης Κατερίνας Χρυσοστόμου
Χείμαρρος και αποκαλύψεις από Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Ποιους έδειξε για ποινικές διώξεις
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από την οικία της στην Πάφο
Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια πίσω από τη φωτιά στο σκάφος στη μαρίνα Λάρνακας
Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα
Χειροπέδες σε 35χρονη που πιάστηκε με ναρκωτικά στην οικία της-Κατέγραφε παράνομα δημόσιο χώρο
Έστειλαν μήνυμα σε 54χρονο για δήθεν πληρωμή εξωδίκου και του απέσπασαν 1.600 ευρώ
Καταγγελίες πολιτών για μη αντικατάσταση ελαττωματικών αερόσακων-Ζητά ενημέρωση από εταιρείες το ΤΟΜ