Μόνο η ΙΚΕΑ μας κάνει να νιώθουμε σπίτι μας... σαν στο σπίτι μας

Η ανάγκη και η επιθυμία μου να φέρω έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας, στη βάση πάντοτε του δικού μου γούστου αλλά και των αναγκών μας ως οικογένειας, φάνταζε σαν μια εύκολη και απλή διαδικασία. Όσοι βεβαίως διαβάζετε το άρθρο και έχετε προβεί σε κάτι αντίστοιχο, με βεβαιότητα θα χαμογελάτε στο σημείο αυτό, διότι στα σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τελικά τόσο απλά, όπως τα είχα στο μυαλό μου.

Έχοντας λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου αυτή την πεποίθηση ότι λίγο πολύ η διαδικασία διαμόρφωσης του σπιτιού μας, θα είναι “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε”, είπα να προχωρήσω στο δια ταύτα. Και κάπου εκεί αντιλήφθηκα και το βουνό που είχα να αντιμετωπίσω. Ή πιο σωστά, που θα είχα να αντιμετωπίσω, αν μια καλή συνάδελφος δεν ερχόταν σαν από μηχανής Θεός να μοιραστεί μαζί μου τη θετική εμπειρία που είχε χάρη στην ΙΚΕΑ, όταν και αυτή θέλησε να φρεσκάρει τον δικό της χώρο. Και το λέω αυτό γιατί όταν μπεις στον χορό, αντιλαμβάνεσαι αμέσως πόσο χρήσιμό είναι το να έχεις πολλές λύσεις και επιλογές απ’ τη μια και από την άλλη πόσο απαραίτητο γίνεται να υπάρχουν επαγγελματίες που θα μπορούν να μετατρέψουν αυτή τη διαδικασία σε μια εύκολη, δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία.

Κάπως έτσι αντιλήφθηκα κι εγώ έναν από τους πολύ βασικούς λόγους για τους οποίους η ΙΚΕΑ καθίσταται πρώτη επιλογή, όλων όσοι παίρνουμε αυτή τη μεγάλη απόφαση για να φτιάξουμε το σπίτι που πραγματικά μας ταιριάζει και ονειρεύομαστε. Για να ζούμε και να νιώθουμε στο σπίτι μας... σαν στο σπίτι μας. Και αυτό καθώς, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να απολαμβάνουμε τον χώρο μας κάθε στιγμή, είτε θέλουμε να χαλαρώσουμε, είτε να κοινωνικοποιηθούμε είτε απλά για να ζούμε την καθημερινότητά μας εύκολα και ξεκούραστα.

Untitled-13

Ζητούμενο Α: Η χαλάρωση

Ο καναπές και η πολυθρόνα είναι από τα πιο σημαντικά έπιπλα για την πολυπόθητη χαλάρωση στον δικό μας χώρο. Είναι αρκετό να αναφέρουμε πως μια επίσκεψη στην ΙΚΕΑ αρκεί και περισσεύει για να πάρουμε εκείνο που μας ταιριάζει και να φύγουμε. Και δεν το λέμε αβίαστα αυτό, καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη έκθεση επίπλων παγκύπρια, περιλαμβανομένων καναπέδων, πολυθρόνων, ανακλινδρων κ.α.

Όλοι νιώθουμε και χαλαρώνουμε καλύτερα όταν κοιμόμαστε στο κατάλληλο για εμάς κρεβάτι. Με ξύλινα ή μεταλλικά, με αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλα ή μικρά – στην ΙΚΕΑ θα ανακαλύψει ο καθένας το ιδανικό κρεβάτι που θα ταιριάζει στο στιλ του, στη τσέπη του και το οποίο ασφαλώς θα είναι ανθεκτικό για να κρατήσει χρόνια. Στην προκειμένη η ΙΚΕΑ αποδείχθηκε σωτήρια επιλογή, καθώς ο αποθηκευτικός χώρος των κρεβατιών που επιλέξαμε για το δωμάτιο των παιδιών μας που είναι σχετικά μικρό, μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση που βρισκόμασταν.

Ποιος διαφώνει πως ένας καλός ύπνος μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή μας για όλη την ημέρα. Έτσι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε το σωστό στρώμα ύπνου για να κοιμόμαστε αναπαυτικά και να ξεκουραζόμαστε. Στην ΙΚΕΑ μπορούμε να επιλέξουμε εκείνο που πραγματικά μας ταιριάζει, μέσα από τη μεγάλη συλλογή που υπάρχει σε στρώματα αφρού και στρώματα ελατηρίων. Με τις ορθές συμβουλές που μας δόθηκαν από τους ανθρώπους της ΙΚΕΑ, μαζί με τον σύζυγό μου κάναμε τη σωστότερη επιλογή στρώματος και για τους δυο. Πλέον χαλαρώνουμε πραγματικά και σηκωνόμαστε από το κρεβάτι πραγματικά ξεκούραστοι.

Εδώ ταιριάζει η φράση, δείξε μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιο μαξιλάρι σου ταιριάζει. Χάρη στην τεράστια συλλογή μαξιλαριών της ΙΚΕΑ, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε χωρίς να βρούμε εκείνο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για εμάς, ακόμη και για... σκοπούς αγκαλιάς. Κάπως έτσι φύγαμε και εμείς ως οικογένεια από την ΙΚΕΑ. Αγκαλιά ο καθένας με το μαξιλάρι που του ταιριάζει. Είναι σημαντικό να πούμε ότι στην ΙΚΕΑ μπορούμε να βρούμε πουπουλένια μαξιλάρια, ή μαξιλάρια με γέμιση αφρού ή γέμιση πολυεστέρα σε διάφορες ποικιλίες πάχους ανάλογα με τον ύπνο που κάνει ο καθένας. Σ’ ότι αφορά τα καλύμματα, και γι’ αυτό φροντίζει η ΙΚΕΑ, μέσα από πληθώρα επιλογών.

Untitled-132

Ζητούμενο Β: Η φιλοξενία

Φιλοξενία σημαίνει όμορφες στιγμές με την παρέα, εποικοδομητικές και ευχάριστες συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους, διασκέδαση και ψυχαγωγία με τους ανθρώπους μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ο χώρος μας και τα έπιπλα που τον συνθέτουν, να χαρακτηρίζονται από λειτουργικότητα, ζεστασιά και άνεση. Κρίνοντας εξ’ ιδίων ομολογώ ότι μετά το λίφτινγκ στο σαλόνι μας, οι στιγμές έγιναν ακόμα πιο ομορφες, ζωντανές και ευχάριστες.

Αυτά ακριβώς προσφέρουν οι τραπεζαρίες ΙΚΕΑ, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρατάνε εκεί την παρέα για πολλή ώρα στη θέση της γιατί όταν οι καρέκλες είναι άνετες και το τραπέζι στο σωστό ύψος, οι καλεσμένοι θα θέλουν να μείνουν λίγο παραπάνω ...ακόμη και αν ξεχάσαμε να σερβίρουμε το επιδόρπιο. Ασφαλώς μεγάλο ρόλο παίζει και ο φωτισμός στον χώρο, για το οποίο φροντίζει επίσης η ΙΚΕΑ, μέσα από την πλούσια γκάμα φωτιστικών που διαθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, οι ξέγνοιαστες στιγμές με την παρέα παίρνουν μια πιο δροσερή μορφή και διάσταση, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Στην ΙΚΕΑ βρήκα όλες εκείνες τις λύσεις και προτάσεις για το μπαλκόνι και τον κήπο μου, που μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε πραγματικά τον εξωτερικό μας χώρο, πιο πολύ από ποτέ. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σαλονιών και τραπεζιών εξωτερικού χώρου, διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, ιδανικών για κάθε περίπτωση.

Untitled-133

Ζητούμενο Γ: Home Essentials

Σε κάθε νοικοκυριό, υπάρχουν και εκείνα τα αντικείμενα που κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη και λειτουργική. Είναι όλες εκείνες οι λύσεις που οφείλω να ομολογήσω, έχουν μετατρέψει το μαγείρεμα σε δημιουργία και την προετοιμασία και το σερβίρισμα σε παιχνίδι φαντασίας. Όσο για την ώρα του φαγητού, είναι αυτά τα μικρά tips, τα οποία προσδίδουν στη στιγμή κάτι το αλλιώτικο, ακόμη και ρομαντικό αν το επιθυμούμε. Επιβάλλεται και αυτό ενίοτε, όταν τα παιδιά απουσιάζουν. Και μιλάμε ουσιαστικά για το αντίδοτο στη ρουτίνα μας. Πόσω μάλλον, όταν συνοδεύονται από είδη διακόσμησης που χαρακτηρίζονται για το γούστο και το στιλ τους, τα οποία βασίζονται πάντοτε στα δικά μας μέτρα και ανάγκες.

Είτε εντός λοιπόν, είτε εκτός σπιτιού, δεν χωράει συζήτηση ότι στην ΙΚΕΑ μπορούμε να βρούμε όλα εκείνα τα οποία μας είναι απαραίτητα. Και λέμε απαραίτητα διότι η ΙΚΕΑ νοιάζεται για τους πελάτες της, παροτρύνοντάς μας να ψωνίζουμε πρακτικά, λειτουργικά και όμορφα, σε ελκυστικές τιμές.

Όλα τα προϊοντα της ΙΚΕΑ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία μπορούμε να πάρουμε ιδέες διακόσμησης για το δικό μας βασίλειο. Και φυσικά να κάνουμε την virtual βόλτα μας με το Virtual Walkthrough και να έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να δούμε και να αποφασίσουμε τα προϊόντα που θέλουμε.

Δειτε Επισης

Δείξε μου τον καναπέ σου, να σου πω ποιος είσαι
Η ανανέωση του εξωτερικού μας χώρου ξεκινάει από την ΙΚΕΑ