«Άκουσα μία φωνή να λέει 'αδελφέ χτυπήθηκα'... Η Αστυνομία εγκλώβισε τα ασθενοφόρα»

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, του φίλου της ΑΕΚ, που έπεσε νεκρός κατά την επίθεση των Κροατών χούλιγκανς και των Ελλήνων συνεργών τους, το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε φίλος του, που βρέθηκε δίπλα του μετά το μοιραίο, για τον άτυχο νέο, χτύπημα στη βραχιόνια αρτηρία.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ''αδερφέ χτυπήθηκα'' και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί» είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος, ο φίλος του 29χρονου Μιχάλη.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα, μέχρι και την καρέκλα που κάθισέ στο περίπτερο, το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα, ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω, να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια, προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί» συνέχισε την περιγραφή των τελευταίων μαρτυρικών στιγμών για τον Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος διήνυσε μια απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που χτυπήθηκε με μαχαίρι μέχρι να κρυφτεί σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, όπως είπε, έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο: «Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά, καλούσαμε... Από ό,τι μάθαμε η Αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες, μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες, μάθαμε τέτοια πράγματα. Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο, από τη διασταύρωση της Δεκέλειας, το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο» είπε με τρεμάμενη φωνή ο φίλος του άτυχου Μιχάλη.

Αρχίζουν την Παρασκευή οι απολογίες των 105

Ανά ομάδες των 10-12 ατόμων, που θα οδηγούνται σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών, από αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου έως και την Κυριακή 13 Αυγούστου, θα ληφθούν οι απολογίες των συλληφθέντων για την αιματηρή καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι 104 κατηγορούμενοι (ο 105ος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό) ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Οι πρώτες απολογίες καθορίστηκαν να ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Προκαλεί αίσθηση ότι η διαδικασία έχει καθυστερήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η 25η τακτική ανακρίτρια εκδίδει τις σχετικές διατάξεις, για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά την προανάκριση.

Κομβικής σημασίας είναι η λήψη γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου.

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα στους Κροάτες χούλιγκαν

Σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

-εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

-ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

-έκρηξη (κακούργημα)

-κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

-διατάραξη κοινής ειρήνης

-επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

-φθορά ξένης ιδιοκτησίας

-βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

-παράνομη οπλοφορία

-οπλοχρησία

-κατοχή φωτοβολίδων

Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, η δίωξη δεν έχει προσωποποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς αναμένονται και άλλα στοιχεία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του δράστη που αφαίρεσε τη ζωή του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στη φυλακή ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Ομολόγησε για την πράξη του
Επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν για πολυεθνικές και ακρίβεια
Στον ανακριτή ο 50χρονος για τη δολοφονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στο Μενίδι-Την σκότωσε για μια φωτογραφία ομολόγησε κυνικά ο δράστης
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Θρίλερ με τη δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα-«Ήξερε τον δολοφόνο της, μπορεί να ήταν στην κηδεία»
Δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου της Κορίνθου
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας