Προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτές στα κατεχόμενα-Κάνουν τα δάση τουριστικες περιοχές

Οι δασικές εκτάσεις θα κηρυχθούν τουριστικές ζώνες, προκειμένου να προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες στους επενδυτές, δήλωσε ο Φικρί Ατάογλου, «υπουργός τουρισμού» λέγοντας ότι θα εργαστούν «νομοθετικά» γι’ αυτό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε διαδικτυακή εκπομπή στην οποία ήταν φιλοξενούμενος ο κ. Ατάογλου όπου δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να ανοίξουν ένα ξενοδοχείο και να επενδύσουν στο ψευδοκράτος έχει αυξηθεί και θα προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες σε τέτοιους επιχειρηματίες.

Για το σκοπό αυτό, συνέχισε, οι «χαμηλές δασικές εκτάσεις» γενικά και στην περιοχή της Βοκολίδας ειδικότερα θα ανοίξουν για τους επενδυτές του τουρισμού και αυτές θα κηρυχθούν ως τουριστικές περιοχές. «Οι επενδυτές θα μπορούν να κατασκευάσουν εδώ εγκαταστάσεις με τουριστικό προσανατολισμό, όπως ξενοδοχεία, γηροκομεία και νοσοκομεία».

Θα ενισχύσουν επίσης, είπε, τον τουρισμό υγείας σε αυτές τις περιοχές που θα ανοίξουν για τουρισμό και οι επενδυτές μπορούν να λειτουργήσουν εγκαταστάσεις προσανατολισμένες στον τουρισμό, όπως ξενοδοχεία, γηροκομεία και νοσοκομεία. «Η προεδρική θητεία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ανήκει στην τδβκ. Οι εργασίες μας για την υλοποίηση του τουρισμού υγείας εντός του τρέχοντος έτους συνεχίζονται».

Στο μεταξύ ο κ. Ατάογλου συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ στην Κωνσταντινούπολη και μελέτησαν εναλλακτικά μοντέλα τουρισμού. Ο «υπουργός τουρισμού» είπε ότι αναμένουν μια ανοδική πορεία του τουρισμού με τη λειτουργία του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και πρόσθεσε ότι η δυναμικότητα των κλινών στα κατεχόμενα δεν θα είναι επαρκής μετά από λίγο καιρό. Εργάζονται πάνω σε κοινά σχέδια για τη δημιουργία νέων τουριστικών περιοχών στα κατεχόμενα και την αύξηση της ποικιλίας των εναλλακτικών καταλυμάτων, πρόσθεσε. 

Ο Φικρί Ατάογλου είπε ότι εκτός από τα πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, σχεδιάζονται μικρότερες, εναρμονισμένες με τη φύση εγκαταστάσεις διαμονής που μπορούν να φέρουν στο προσκήνιο τον οικολογικό τουρισμό, ενώ έχουν αρχίσει να δημιουργούνται περιοχές που ονομάζονται "Glamping", πολυτέλεια αλλά στη φύση, για τον τουρισμό κάμπινγκ. 

Ανέφερε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για να ληφθούν μέτρα για κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας, χώρους πρασίνου, γκολφ και αθλητικό τουρισμό για την τουριστική περιοχή της κατεχόμενης Βοκολίδας και πρόσθεσε ότι είναι μια τουριστική περιοχή κατάλληλη για ανάπτυξη.

Έχουν, συνέχισε, κάποια σχέδια για τις περιοχές Καρπασίας και Λεύκας ώστε να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στον τουρισμό και ισχυρίστηκε ότι το μέλλον του ψευδοκράτους βρίσκεται στον τουρισμό. Υπάρχουν, ανέφερε, ελλείψεις προσωπικού και οικονομικών πόρων προκειμένου να αναπτυχθούν τα μουσεία και να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, αλλά εργάζονται για να θέσουν αυτή την κατάσταση σε τάξη.

Στο μεταξύ, η Ντιαλόγκ γράφει ότι ο «βουλευτής» και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, Αχμέτ Σαβασάν ανέφερε ότι υπεγράφη το πρωτόκολλο που προνοεί επένδυση για τη δημιουργία πράσινου ξενοδοχείου και κέντρου αποκατάστασης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Το ξενοδοχείο αναμένεται να αρχίσει να δέχεται ασθενείς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας