Διευρύνεται η συνεργασία με την Ιορδανία-Δημιουργείται κέντρο δασοπυρόσβεσης με έδρα την Κύπρο

Στην ανάληψη πρωτοβουλίας Ιορδανίας και Κύπρου για τη δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης με έδρα την Κύπρο, αναφέρθηκε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπνταλλα Β΄.

Στις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βασιλιά της Ιορδανίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Αμμάν διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό κλίμα και κρίνονται ως ιδιαίτερα εποικοδομητικές».

«Οι ήδη εξαίρετες διμερείς σχέσεις των χωρών μας διευρύνονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο Τουρισμός, οι Επενδύσεις, η Αμυντική Συνεργασία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και το Μεταναστευτικό στο οποίο και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις», εξήγησε.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρούμε την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης με έδρα την Κύπρο, ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης. «Η δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και θα ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη στενές σχέσεις της χώρας μας με την Ιορδανία και τις άλλες χώρες της περιοχής», τόνισε. Σχετικό με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι και ένα εκ των τριών Μνημονίων Συνεργασίας που υπεγράφησαν σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω αναβάθμισης των περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκε και ο προγραμματισμός της επόμενης τριμερούς συνόδου κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας εντός του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ θα συνεχίσει να προωθεί την περαιτέρω στήριξη από πλευράς της ΕΕ προς την Ιορδανία με στόχο την άμβλυνση των τεράστιων προβλημάτων που αναφύονται λόγω των μεγάλων μεταναστευτικών ροών».

Δειτε Επισης

Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία