Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ιορδανία για την δασοπυρόσβεση-Θα αποστέλλονται εναέρια μέσα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Ιορδανία, υπεγράφησαν σήμερα τρία Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο Παλάτι, στο Αμμάν, και τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών που έγιναν υπό μορφή γεύματος εργασίας, υπεγράφησαν τα ακόλουθα Μνημόνια Συνεργασίας, τα οποία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας 2023-2024 το οποίο προνοεί την παραχώρηση αναπτυξιακής βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ιορδανία, ύψους 475,000 Ευρώ με έμφαση στον τομέα της Υγείας. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε η Υπουργός Προγραμματισμού και Διεθνούς Συνεργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Επενδύσεων της Ιορδανίας για συνεργασία στον τομέα των Επενδύσεων. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε η Υπουργός Επενδύσεων.

Υπεγράφη, επίσης, Τεχνική Διευθέτηση (ΤΔ) για τη Δασοπυρόσβεση, η οποία προνοεί την αποστολή δυο εναέριων μέσων από την Ιορδανία στην Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Η ΤΔ στηρίζεται στη Συμφωνία SOFA η οποία υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε σε ισχύ στις 26/6/2023. Εκ μέρους της Ιορδανίας υπέγραψε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Τουλάχιστον 38 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Εξερράγη το ηφαίστειο Φουέγκο στη Γουατεμάλα-700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν
Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κλείσει το υπουργείο Παιδείας
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας