Τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες στο Πεκίνο-Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν το Πεκίνο και τα περίχωρά του από το Σάββατο προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 27 αγνοούνται ακόμη, σύμφωνα με νεότερο, βαρύτερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για να παραδίδουν προμήθειες σε εγκλωβισμένους επιβάτες τρένων μετά τις θανατηφόρες καταιγίδες που προκάλεσαν όλεθρο στην πρωτεύουσα. Η καταιγίδα Doksuri, ένας πρώην σούπερ τυφώνας, έχει σαρώσει προς τα βόρεια πάνω από την Κίνα από την Παρασκευή, όταν έπληξε τη νότια επαρχία Fujian μετά από ένα δρεπάνι στις Φιλιππίνες.

2023-08-01T053206Z_138835262_RC2SE2AAQDJX_RTRMADP_5_ASIA-WEATHER-DOKSURI-CHINA-1024x683

«Οι έντονες βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 11 άτομα, 27 αγνοούνται»

Ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν να πλήττουν την πόλη και τις γύρω περιοχές το Σάββατο, με σχεδόν τη μέση βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο να πέφτει στο Πεκίνο σε μόλις 40 ώρες. Την Τρίτη, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV ανέφερε ότι «οι έντονες βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 11 άτομα, 27 αγνοούνται».

Μια στρατιωτική μονάδα 26 στρατιωτών και τεσσάρων ελικοπτέρων ξεκίνησε μια «αποστολή διάσωσης με αεροσκάφος» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για να παραδώσει εκατοντάδες πακέτα τροφίμων σε ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα και γύρω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πληγείσα περιοχή Μεντουγκού του Πεκίνου, όπως μετάδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV.

Σοβαρές ζημιές από το νερό

«Στις 31 Ιουλίου, περιοχές στο Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων των Φανγκσάν και Μεντουγκού υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το νερό, με αποτέλεσμα τρία τρένα να ακινητοποιηθούν και η οδική κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές να διακοπεί εντελώς», ανέφερε το CCTV.

Περίπου 150.000 νοικοκυριά στο Μεντουγκού δεν είχαν τρεχούμενο νερό, ανέφερε την Τρίτη η τοπική εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Beijing Daily, με 45 βυτιοφόρα που έχουν αποσταλεί για να προσφέρουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη Δευτέρα πλάνα από χαοτικές σκηνές σε τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν εγκλωβιστεί στις γραμμές για έως και 30 ώρες, με τους επιβάτες να παραπονιούνται ότι είχαν ξεμείνει από φαγητό και νερό.

2023-08-01T053054Z_1746313762_RC2SE2A5QKIG_RTRMADP_5_ASIA-WEATHER-DOKSURI-CHINA-1024x683

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κρατά αποστάσεις από το σχέδιο Στάρμερ για την Παλαιστίνη-«Δεν το συζητήσαμε καν»
Αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος εκτός αν το Ισραήλ συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός η Βρετανία
Tα κεντρικά του NFL στόχευε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Νέα Υόρκη-Μπέρδεψε τον όροφο
ΒΙΝΤΕΟ: Ποιος είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον θάνατο σε ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη
Μπήκε ανενόχλητος με όπλο σε ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη και σκότωσε τέσσερα άτομα
ΒΙΝΤΕΟ:Ένας νεκρός σε ουκρανική επιδρομή drones στο Ροστόφ-Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό
Σχέδιο κατοχής εδαφών στη Γάζα προωθεί άμεσα ο Νετανιάχου-«Έχουμε το πράσινο από τις ΗΠΑ»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη-Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο δράστης
ΟΗΕ: H μόνη ρεαλιστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι η ύπαρξη δύο κρατών
Ο στρατός Ταϊλάνδης κατηγορεί για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός την Καμπότζη