ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση με drones στη Μόσχα-Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβα

Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της Μόσχας, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβα και να προκληθούν μικρές ζημιές σε κτίριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβα της Μόσχας έκλεισε προσωρινά για βραχύ χρονικό διάστημα τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τρίτη, προτού αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Το Βνούκοβα έκλεισε προσωρινά για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, αεροσκάφη εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας, προτού ενημερώσουν πως αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε νωρίτερα πως ουκρανικά UAVs-καμικάζι καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ωστόσο χτυπήθηκε πολυώροφο κτίριο όπου βρίσκονται κυρίως γραφεία επιχειρήσεων (φωτογραφία του ria.ru, επάνω, από τις ζημιές στο κτίριο).

Το ίδιο κτίριο είχε χτυπηθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και υπέστη μικρές ζημιές. Δεν υπήρξαν θύματα ούτε σε εκείνη την επίθεση ούτε στη σημερινή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, τον Σεργκέι Σαμπιάνιν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Τη νύχτα της 1ης Αυγούστου, αποτράπηκε μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον εγκαταστάσεων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας.

«Δύο ουκρανικά UAV καταστράφηκαν στον αέρα με μέσα αεράμυνας πάνω από τις περιοχές Odintsovo και Narofominsk της Μόσχας», ανέφερε το μήνυμα του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχασε τον έλεγχο υπό τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών μέσων αποτροπής και έπεσε στο έδαφος, πρόσθεσε το υπουργείο.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία