Σε εξέλιξη η καταμέτρηση στο ΔΗΚΟ-Στο 35,3% η προσέλευση παγκύπρια

Ολοκληρώθηκε, στις 6:30 το απόγευμα, η διαδικασία ψηφοφορίας στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, Φύτο Κωνσταντίνου, παγκύπρια το ποσοστό προσέλευσης ανήλθε στο 35,3%. Αυτό σημαίνει ότι ψήφισαν 7,395 μέλη από τις 20,77 που είχαν δικαίωμα ψήφου στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, με βάση το κεντρικό μητρώο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω του έντονου ανταγωνισμού που είχε αναπτυχθεί, η μεγαλύτερη προσέλευση καταγράφηκε στην επαρχία Πάφου, όπου προσήλθαν στις κάλπες του κόμματος το 61,8% των εγγεγραμμένων μελών. Στη Λευκωσία η προσέλευση ανήλθε στο 26,8%, στη Λεμεσό στο 31,1%, στη Λάρνακα στο 28% και στην Αμμόχωστο στο 33,7%, που ήταν και η δεύτερη πιο υψηλή συμμετοχή ανά επαρχία.

Η καταμέτρηση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, όταν και θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή ποιοι τρεις από τους Μιχάλη Δαμιανό, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη, Χρύσανθο Σαββίδη και Ανδρέα Μιχαηλίδη θα καταλάβουν τις θέσεις αντιπροέδρων και ποιος εκ των Ολύμπιου Χριστοφή, Γιώργου Σολωμού και Αντώνη Σιβιτανίδη το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα. Πρόεδρος παραμένει ο Νίκολας Παπαδόπουλος, αναπληρώτρια πρόεδρος η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και γενικός οργανωτικός ο Φύτος Κωνσταντίνου, οι οποίοι δεν είχαν ανθυποψήφιο.

Αναμένεται ότι η καταμέτρηση θα συνεχιστεί και το πρωί, ώστε να αναδειχθούν τα μέλη των συλλογικών οργάνων. Υπενθυμίζεται ότι θα εκλεγούν επίσης τα αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών και σε τρεις από τις έντεκα επαρχίες που είναι διαχωρισμένο οργανωτικά το ΔΗΚΟ και οι πρόεδροι των Επαρχιακών Επιτροπών.

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»