Με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα προχώρησε στην ίδρυση της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων η ΔΗΠΑ

Ορόσημο αποτελεί για την ιστορία και την μετέπειτα πορεία της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, η ψεσινή ιδρυτική συνέλευση της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, «η ανάγκη η χώρα μας να κάνει στροφή και επιστροφή στις ρίζες μας, αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της Παράταξης μας, συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερης συγκέντρωσης στον Πρωτογενή Τομέα. Η δημιουργία της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων, εδράζεται στην ανάγκη η κάθε πολιτική πράξη να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και να φροντίζει για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του συνόλου των πολιτών».

Η Αγροτική Ένωση Κυπρίων, προστίθεται, «θα εργαστεί για την επίλυση προβλημάτων του πρωτογενή τομέα, τη διατήρηση της περιβαλλοντικής συμβατότητας της γεωργικής δραστηριότητας, καθώς και την ενίσχυση της σχετικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Εκ των κορυφαίων στόχων, επιπλέον, θα είναι η δημιουργία συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και η αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας, που θα βοηθήσει οικονομικά την επιβίωση και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και των επαγγελματιών σε αυτόν».  

Η σύνθεση της ηγεσίας της Αγροτικής οργάνωσης έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος:  Γιώργος Νεοφύτου                      

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Χ’ Γιαννακού

Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Χρυσάφης

Γενικός Οργανωτικός: Πέτρος Κίτσου

Ταμίας: Άντρος Γρηγορίου

Μέλη: Παντελής Παντελή, Χρίστος Χ’ Μιχαήλ, Μιχάλης Χριστοδούλου, Άριστος Κυριακίδης

Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνέλευσης συμφωνήθηκε η δραστηριοποίηση σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και ο περαιτέρω διαχωρισμός, ανά κλάδο, με στόχο τη συγκέντρωση εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας, αλλά και τον πιο άμεσο χειρισμό των προκλήσεων του κάθε κλάδου. Επιπλέον, έγινε μια πρώτη συζήτηση και διερεύνηση των προτεραιοτήτων, που θα πρέπει να τεθούν, για να μπορέσει η Αγροτική Ένωση, πέραν όλων των άλλων, να έχει ουσιαστική συνεισφορά στην παραγωγή πολιτικής και την ενθάρρυνση δημόσιου διαλόγου, που θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος Καρογιάν, στη δική του τοποθέτηση, εξέφρασε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου, που στήριξε την οικονομία της χώρας σε δύσκολες εποχές και συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστικά στα δρώμενα της χώρας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που πολλές φορές προέρχονται και από αδυναμίες του ίδιου του συστήματος εντός της χώρας, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε. Αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία της ίδρυσης της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της Παράταξης θα αναλώσουν μεγάλες δυνάμεις για να στηρίξουν τον Πρωτογενή τομέα και να θέσουν βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον και την αναβάθμιση της αγροτικής πολιτικής της χώρας.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»