Σοκ στην Αργεντινή-Δεκατριάχρονος σκότωσε με δέκα γροθιές τον δεκατετράχρονο κολλητό του

Συγκλονισμένη είναι η Αργεντινή από το άγριο έγκλημα με θύμα τον 14χρονο Χοακίν Σπεράνι για τη δολοφονία του οποίου ομολόγησε ο 13χρονος καλύτερος του φίλος.

Ο 13χρονος συνελήφθη αφού το πτώμα του άτυχου Χοακίν βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του στις 29 Ιουνίου.

Η τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο Χοακίν ήταν το μεσημέρι εκείνης της ημέρας να φεύγει από το σχολείο μαζί με τον φίλο του, που λίγη ώρα αργότερα θα τον σκότωνε, στην πόλη Λαμπουλάγιε στην Αργεντινή.

argentini-thima

Λίγη ώρα αργότερα αφού τα δύο αγόρια καταγράφηκαν σε κάμερα ασφαλείας να περπατάνε το ένα δίπλα στο άλλο, ο 13χρονος βγήκε από το σπίτι στο οποίο είχαν μπει μαζί και επέστρεψε στο σχολείο στο οποίο φοιτούσαν και οι δύο.

«Αυτό το παιδί είναι ψυχοπαθής. Ήταν παιδικό φίλος του Χοακίν. Ήταν μαζί από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Πήγαιναν ο ένας στο πάρτι του άλλου» δήλωσε η μητέρα του 14χρονου, Μαριέλα Φλόρες.

Μέχρι να βρεθεί η σορός του Χοακίν, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του 14χρονου, από γείτονα που συμμετείχε στις έρευνες, ο 13χρονος έλεγε συνεχώς ψέματα στους αστυνομικούς που τον ρωτούσαν για την τύχη του φίλου του.

Περιγράφοντας πώς βρήκε τη σορό του 14χρονου ο γείτονας είπε «περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του όταν μπήκαμε στο σπίτι. Μόλις πέρασαμε την είσοδο είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέρφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Σύμφωνα με αστυνομικέςς πηγές ο Χοακίν δέχθηκε τουλάχιστον 10 γροθιές στο κεφάλι. Κατά τις ίδιες πηγές τα χτυπήματα ήταν τόσο ισχυρά ώστε ο 14χρονος να πεθάνει ακαριαία.

Ο 13χρονος δράστης τελικά ομολόγησε αφού εντοπίστηκε το άψυχο κορμί του φίλου του χωρίς ακόμα, όμως, να έχει εξηγήσει γιατί τον σκότωσε τόσο άγρια.

«Δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε αλλά δεν έχω απαντήσεις» είπε ο πατέρας του 14χρονου Χοακίν με την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού να εκτιμά ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν ερωτευμένος με τον γιο της και είχε συνεργό.

argentini-goneis

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Δύσκολες ώρες για τον Πάπα Φραγκίσκο-Τι φοβούνται οι γιατροί
«Ήταν μόνος σε σήραγγες για 500 μέρες, τον ανάγκασαν να φιλήσει τρομοκράτες»
Η Βρετανία αποκαλύπτει τη Δευτέρα «το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που δόθηκε» στη Ρωσία
Ο Τραμπ ξηλώνει τον αρχιστράτηγο και ακόμα δύο αρχηγούς όπλων του Πενταγώνου
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Μπλοκάρει επ' αόριστον την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων το Ισραήλ-Ποιος ο λόγος
Συγκλονιστικά βίντεο από κατάρρευση της οροφής στο εμπορικό κέντρο στο Περού-Έξι νεκροί, 78 τραυματίες
Στις κάλπες οι Γερμανοί, κρίσιμες οι εκλογές-Οι υποψήφιοι, οι ενδεχόμενες συνεργασίες και τα «αγκάθια»
Νεκρό οκτάχρονο κορίτσι μετά από ναυάγιο με 21 μετανάστες στον Παναμά
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό