Φόρος τιμής από Βουλή στους νεκρούς από τη πτώση του ελικοπτέρου της ΕΦ το 2002

Στην τραγωδία που έπληξε την Εθνική Φρουρά στις 10 Ιουλίου 2002, με τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Bell-206 στα Κούκλια της Πάφου, αναφέρθηκε προ ημερσίας διατάξεως η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας, η κα. Δημητρίου είπε ότι ο θάνατος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Διοικητή της Αεροπορίας Ταξίαρχου Στυλιανού Δεμέναγα, του Σμηναγού Πάρη Αθανασιάδη, του Υποπλοίαρχου Νικόλαου Γεωργίου και του Υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή, οι οποίοι μετέβαιναν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο για να παρακολουθήσουν άσκηση της Εθνικής Φρουράς σκόρπισε συγκλονισμό και απέραντη θλίψη στην Κύπρο και στην Ελλάδα. 

«Οι πέντε επίλεκτοι στρατιωτικοί υπηρέτησαν την πατρίδα με άδολο πατριωτισμό και αφοσίωση. Ο χαμός τους στο τραγικό δυστύχημα υπήρξε τεράστια απώλεια, στερώντας τον τόπο μας από τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η θυσία των αθάνατων ηρώων στον βωμό του εθνικού χρέους παραμένει στη συλλογική μνήμη και αποτελεί φάρο στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας. 

Στη μνήμη τους τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στην Ολομέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής
Αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών από το Υφυπουργείο Έρευνας διαπιστώνει η Ελεγκτική
Αυτές είναι οι λύσεις του γραπτού των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων Εξετάσεων (pics)
Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες
Μετά τον Ασπρόκρεμμο, μεγάλη ανησυχία και για το Κούρη-Τραγική η κατάσταση σε όλα τα φράγματα
Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»