Δώρο ζωής σε τέσσερις ασθενείς από 15χρονο θύμα τροχαίου στη Θεσσαλονίκη

«Δώρο» ζωής σε τέσσερις ανθρώπους προσφέρει με τον θάνατό του 15χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Το παιδί έφυγε από τη ζωή ύστερα από αρκετές ημέρες νοσηλείας και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο «δώρο» για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής.

Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα γίνει σε συμβατό λήπτη.

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης.

Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη