Στην Άγκυρα ο Ουστέλ-Θα συναντηθεί με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο

Συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Τζεβντέτ Γιλμάζ θα έχουν αύριο στις 15.00 στην Άγκυρα οι εταίροι της «συγκυβέρνησης» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕ και «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ η συνάντηση θα αποτελεί συνέχεια των συζητήσεων που είχαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη Γιλμάζ στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις στην Κίπρις ο κ. Ουστέλ είπε ότι αναφορικά με το κόστος ζωής που ανήλθε στο 33,32% και τον κατώτατο μισθό, το βασικό καθήκον της «κυβέρνησης» είναι η προστασία των εισοδημάτων και της ευημερίας του «λαού» απέναντι στον ψηλό πληθωρισμό και στη συναλλαγματική ισοτιμία.

Ανέφερε ότι θα δουλέψουν εντατικά πάνω σε αυτό το θέμα τις προσεχείς μέρες, θα δεχθούν αιτήσεις για κατασκευή κοινωνικών κατοικιών και θα τεθεί σε εφαρμογή το «πρωτόκολλο» που υπέγραψαν με την «ένωση εργολάβων» υπό την εποπτεία του «κράτους».

Στο μεταξύ, ο αρθρογράφος της Κίπρις ποστασί, Λεβέντ Όζανταμ γράφει σήμερα ότι κατά τη συνάντηση θα επιβεβαιωθούν και θα τεθούν σε εφαρμογή πολύ σημαντικές αποφάσεις, σημειώνοντας ότι δεν τέθηκαν σε εφαρμογή ούτε καν οι μισές από τις συμφωνίες συνεργασίας που υπογράφηκαν στο παρελθόν μεταξύ Τουρκίας - ψευδοκράτος.

Επικαλείται πηγές στην Άγκυρα που ισχυρίζονται ότι αυτή η επίσκεψη «δεν θα μοιάζει και πολύ με παλιές επισκέψεις. Όπως καταλαβαίνετε, φαίνεται ότι οι δικοί μας θα ιδρώσουν πολύ. Υπάρχουν πολλά θέματα που εκκρεμούν! Δεν θα ήταν λάθος να λεχθεί ότι η Άγκυρα θα είναι πολύ πιο σκληρή σε σύγκριση με το παρελθόν».

Κατά τον Όζαντάμ, το πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι το θέμα του ηλεκτρισμού με υποθαλάσσιο καλώδιο της AKSA. «Όσο και αν φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν εγκρίνει αυτό το σχέδιο, πάλι άρχισαν να έρχονται και διαφορετικές φωνές μέσα από την κυβέρνηση! Διότι το θέμα του ηλεκτρισμού με καλώδιο είναι εντελώς ένα σχέδιο της Άγκυρας. Από την ημέρα που αρχίσει να εφαρμόζεται αυτό το σχέδιο, η διοίκηση θα φύγει από τα χέρια μας και ο έλεγχος θα περάσει στα χέρια της Άγκυρας! Έστω και αν έχουν αρχίσει οι εργασίες του έργου, δεν υπάρχει έκθεση βιωσιμότητας στα χέρια κανενός. Κανείς δεν μπορεί να πει ποιες θα είναι οι νέες τιμές του ηλεκτρισμού και αυτό αυξάνει τα ερωτηματικά που υπάρχουν στο μυαλό».

Μεγάλη σημασία στη συνάντηση θα έχει, κατά τον Τ/κ αρθρογράφο, και η τελετή έναρξης λειτουργίας του νέου «αεροδρομίου» στην Τύμπου στις 20 Ιουλίου, στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου. Αναφέρεται σε κωλυσιεργίες της εταιρείας Τασγιαπί που ελέγχει το παράνομο αεροδρόμιο γράφοντας ότι ο ιδιοκτήτης Εμρουλλάχ Τουρανλί θέλει να πάρει την γη όπου βρίσκεται το «αεροδρόμιο» κάτι που καμία «κυβέρνηση» δεν έκανε ενώ η γη «ανήκει» στον τουρκικό στρατό.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα, αναφέρει ο Όζαντάμ, είναι το ζήτημα των κοινωνικών κατοικιών, υποστηρίζοντας ότι θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στην «κυβέρνηση» συνασπισμού. «Μέχρι τώρα οι δικοί μας διένειμαν αγροτικά οικόπεδα για πολιτικό κέρδος πριν τις εκλογές, όμως ουδέποτε υπήρξαν δίκαιοι, απέκλεισαν όσους δεν είναι κομματικοί. Ιδού, γι’ αυτό τον λόγο, το ζήτημα των κοινωνικών κατοικιών μετατράπηκε σε πολύ πιο σημαντικό απ’ ό,τι φαίνεται, διότι λέγεται πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά αυτή την υπόθεση!»

Αναφέρει ότι η Άγκυρα στηρίζει πλήρως τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ, γράφει όμως ότι υπάρχουν φήμες ότι γίνονται παραινέσεις για κάποιες αλλαγές στο «υπουργικό συμβούλιο». «Καλά, η Άγκυρα πρέπει να παρέμβει σε αυτό το θέμα; Κατά τη δική μας, άποψη οπωσδήποτε δεν πρέπει! Διότι έτυχαν πολλής κριτικής από την κοινή γνώμη οι παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι τώρα. Όμως, ελάτε που είναι απαράδεχτο και το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις ανοίγουν το χέρι στην Άγκυρα σαν επαίτες! Γι’ αυτό η παραγωγή πολιτικών από τις κυβερνήσεις της τδβκ για να σταθούν στα δικά τους πόδια θα φέρει μαζί της και τον σεβασμό στη δική της βούληση. Μπορούμε άνετα να πούμε ότι η επίσκεψη στην Άγκυρα είναι πολύ πιο σημαντική σε σύγκριση με το παρελθόν», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Προ των πυλών ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Το οπλοστάσιο του Ιράν και τα αντίμετρα του Ισραήλ
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά