Ξεκαθαρίζει τη θέση του το ΥΠΕΣ-«Θέματα εγκλωβισμένων αντιμετωπίζονται με απόλυτη ευαισθησία»

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απόλυτη ευαισθησία τα θέματα που αφορούν στους εγκλωβισμένους, αλλά και τον προσφυγικό κόσμο, και επιδιώκει να εξετάζει τα ζητήματα που προκύπτουν με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο και ισόνομο τρόπο, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος με τίτλο «Η Επιτροπή Προσφύγων ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών αλλαγή στάσης - Άλλο ένα μέτωπο Βουλής και Κυβέρνησης», που αφορά σε συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, σημειώνει ότι "η παρούσα κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απόλυτη ευαισθησία τα θέματα, που αφορούν στους εγκλωβισμένους, αλλά και τον προσφυγικό κόσμο, και επιδιώκει να εξετάζει τα ζητήματα που προκύπτουν με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο και ισόνομο τρόπο".

Συγκεκριμένα, προσθέτει, στην Επιτροπή Προσφύγων ζητήθηκε όπως στους περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας Κανονισμούς του 2023, που αφορούν στην παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας σε εκτοπισθέντες συμπεριληφθεί ως «δικαιούχος οικιστικής μονάδας σε Κυβερνητικό Οικισμό» και «Εγκλωβισμένο πρόσωπο».

Αναφέρεται λόγω του ότι δεν υπάρχει αναφορά των εγκλωβισμένων προσώπων ως δικαιούχων στους εν λόγω Κανονισμούς, θα πρέπει τύχει εξέτασης από τη Νομική Υπηρεσία. Παράλληλα, θα πρέπει να εξεταστεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ο αριθμος των εγκλωβισμένων που κατέχουν οικιστική μονάδα, προκειμένου ανάλογα το Υπουργείο Εσωτερικών θα προβεί σε δέουσες αποφάσεις.

Όσον αφορά την πρόταση νόμου για παραχώρηση τίτλου ιδιοκτησίας σε μεμονωμένες κατοικίες, που ανεγέρθηκαν από πρόσφυγες σε κρατική γη εκτός κυβερνητικών οικισμών ή συνοικισμών αυτοστέγασης εκτοπισμένων, το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει τις προτάσεις της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, με απώτερο στόχο να εξευρεθούν οι λύσεις που να προάγουν τη δίκαιη και ισόνομη μεταχείριση, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας