Αποκαλύψεις για τον θάνατο των Ιρλανδών στην Ίο-Ο Μαξ έψαχνε μια ημέρα για τον φίλο του

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την τραγωδία με τους δύο 18χρονους Ιρλανδούς που έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών στην Ίο έρχονται στη δημοσιότητα καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, ο 18χρονος Μαξ Γουόλ έψαχνε για μια ημέρα τον φίλο του, Άντριου Ο' Ντόνελ, πριν τελικά να καταρρεύσει στο λιμάνι αφού έμαθε το τραγικό τέλος του συμμαθητή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μαξ επισκέφθηκε κατάστημα στην Ίο και έφτιαξε αφίσες για την εξαφάνιση του Άντριου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά το δημοσίευμα με τις αφίσες στο χέρι ο Μαξ ενημέρωσε κατοίκους της Ίου για την εξαφάνιση του φίλου του ζητώντας πληροφορίες για την τύχη του, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Άντριου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε έναν γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

ios-dm

Όταν έμαθε για το τραγικό τέλος του φίλου του, ο Μαξ αποφάσισε να επιστρέψει στο Δουβλίνο προκειμένου να βρεθεί μαζί με ανθρώπους που γνώριζαν τον Άντριου και να μοιραστεί μαζί τον πόνο τους αλλά δεν πρόλαβε καθώς κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι της Ίου όπου περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά.

Όπως είπαν φίλοι του ο Μαξ ήταν «συντετριμμένος» για τον θάνατο του Άντριου και είχε αποφασίσει ότι «το πάρτι τελείωσε» μαζεύοντας τα πράγματά του για να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Η σορός του 18χρονου Άντριου εντοπίστηκε στο γκρεμό χάρη στο σήμα από το κινητό του τηλέφωνο, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου St Michael’s College στο οποίο φοιτούσαν οι δύο νεαροί Ιρλανδοί. Σύμφωνα με τον ίδιο «αν ο Άντριου περπατούσε ένα-δύο μέτρα δεξιά ή αριστέρα της διαδρομής που είχε ακολουθήσει, μπορεί να μην είχε βρεθεί στο κενό».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε από τη μια ότι ο Μαξ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση πριν από μερικά χρόνια και από την άλλη ότι ο Άντριου είχε περάσει τις τελευταίες ώρες πριν τον τραγικό θάνατό του σε μπαρ της Ίου καταναλώνοντας αλκοόλ πριν τελικά να πάρει τη μοιραία απόφαση να αφήσει την παρέα του και να επιστρέψει μόνος του στο κατάλυμα στο οποίο έμενε στο νησί.

Φως στα αίτια των θανάτων των δύο άτυχων αγοριών από την Ιρλανδία στην Ίο αναμένεται να ρίξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις. Οι τραγικοί γονείς χτες, Τρίτη, το πρωί παρέλαβαν τις σορούς των παιδιών τους από το κέντρο υγείας του νησιού, τις συνόδευσαν στο πλοίο που τις μετέφερε στον Πειραιά και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία όπου και περιμένουν απαντήσεις από τους ιατροδικαστές.

Αν και τα τραύματα του Άντριου υποδηλώνουν πως παρεξέκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να σκοντάψει και να σκοτωθεί, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο της εγκληματικής αμέλειας. Τα ποτά που κατανάλωσε ο ίδιος και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί καθώς η ιατροδικαστική έκθεση μπορεί να δείξει αν κάποιο είδος επαγόμενης ουσίας μπορεί να συνέβαλε στους θανάτους και των δύο αγοριών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο