Ενώπιον της Βουλής πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις

Πακέτο μέτρων για το θέμα των εκποιήσεων θα αποστείλει σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στην τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων του Invest Cyprus, τόνισε πως η αξιοπιστία της χώρας μας είναι βασικό συστατικό αν θέλουμε να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις και ότι η Κυβέρνηση προσεγγίζει το θέμα με απόλυτη σοβαρότητα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, «η Κυβέρνηση προσεγγίζει το θέμα με απόλυτη σοβαρότητα και αύριο η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ενημερωθεί γραπτώς από τον Υπουργό Οικονομικών για ένα πακέτο μέτρων της κυβέρνησης έτσι ώστε να διασφαλιστεί από τη μια η αξιοπιστία της χώρας μας αλλά, γιατί αυτό είναι η προτεραιότητά μας, να προστατευτούν οι ευάλωτοι συμπατριώτες μας και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Παράλληλα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε πως, «οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφαση κάποιων έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε καθολική απαγόρευση των εκποιήσεων το μόνο, που θα επιτύχει είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην οικονομία της χώρας μας. Και όταν έχει προβλήματα η οικονομία μιας χώρας περιορίζονται οι δυνατότητές σου να έχεις κοινωνική πολιτική, δεν μπορείς να αναπτύξεις στεγαστική πολιτική, που ενδιαφέρει τους νέους μας και πολλά άλλα. Άρα με απόλυτη υπευθυνότητα, και αφού έχω συζητήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα έχουμε αύριο πολύ συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς κυβέρνησης».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι, ο καθολικός τερματισμός των εκποιήσεων είναι κάτι που ευνοεί μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ακριβώς εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και δεν δίνει και λύση στο πρόβλημα.

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης