Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Tiny Kox θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μεταξύ 5 και 7 Ιουλίου 2023, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι κατά την εδώ παραμονή του, ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και θα έχει χωριστή συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτα Δημητρίου. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς/εκπροσώπους των εν τη Βουλή κομμάτων και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης  Άννα Κουκκίδη Προκοπίου. Συνάντηση θα έχει επίσης με τα μέλη της  κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Λουκαΐδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και  Κωστή Ευσταθίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σε ειδική συνεδρία του Σώματος, την Πέμπτη, 6 Ιουλίου στις 4.00 μ.μ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Kox θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πολιτιστικό κέντρο κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.  

Τον κ. Kox θα συνοδεύει ο Διευθυντής του Γραφείου του Sergey Khrychikov.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων
Μητσοτάκης: Δεν είναι αποδεκτές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο
Προσπαθεί να αυξήσει τη διαφάνεια μέσω δημοσιεύσεων σε πλατφόρμα η Βουλή-Αμφιβολίες εκφράζουν οι φορείς
Πρώτη επίσημη επίσκεψη Τασούλα στην Κύπρο-« Άρρηκτη σχέση η οποία συνδέει τις δύο χώρες» (pics)
Επανήλθε με βίντεο και παρασκήνιο το ΕΛΑΜ-«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων για τις «συλλήψεις» κατά την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν-Καταγγέλλουν βία
Ενέκρινε προφορική τροποποίηση καταδίκης της παράνομης επίσκεψης του Ερντογάν στα κατεχόμενα το Ευρωκοινοβούλιο
Άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται η πρόταση για ρύθμιση για εγκλωβισμένους αγοραστές
Ζητά από τον Πρόεδρο απόσυρση των καταγγελιών κατά Τάττη-Καραχάν ο Χρίστος Οφανίδης
Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας