Καταγγέλλει ουκρανική επίθεση σε αεροδρόμιο της Μόσχας η Ρωσία

Επίθεση της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και την περιφέρειά της, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Βνούκοβο, καταγγέλλει η Ρωσία, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» που αποκρούστηκε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να πλήξει πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, γεγονός που, όπως είπε, ισοδυναμεί με «τρομοκρατική ενέργεια».

«Η απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε μια περιοχή όπου βρίσκονται πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, το οποίο παρεμπιπτόντως δέχεται και ξένες πτήσεις, είναι μια ακόμη πράξη τρομοκρατίας», έγραψε η Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο μηνυμάτων Telegram.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως η Ουκρανία εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

«Αυτή τη στιγμή, οι επιθέσεις έχουν αποκρουσθεί από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Σομπιάνιν μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram. «Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν».

Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες, πρόσθεσε ο Σομπιάνιν.

Νωρίτερα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας «για τεχνικούς λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου».

Οι περιορισμοί ίσχυσαν μέχρι τις 8 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ αριθμός πτήσεων προσγειώθηκε σε άλλα αεροδρόμια, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως άλλα αεροδρόμια της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Προ των πυλών ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Το οπλοστάσιο του Ιράν και τα αντίμετρα του Ισραήλ
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά