Σήμερα το ύστατο χαίρε στον 20χρονο εύελπι, Γιώργο Χατζηιωνά
07:30 - 04 Ιουλίου 2023

Με στρατιωτικές τιμές οδηγείται σήμερα στην τελευταία του κατοικία ο 20χρονος εύελπις από τη Λευκωσία, Γιώργος Χατζηιωνάς, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια άσκησης στη Ρεντίνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασε στην Κύπρο η σορός του αδικοχαμένου Γιώργου-Στην παρουσία ΠτΔ το ύστατο χαίρε
Η κηδεία του 20χρονου Γιώργου θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί , από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.
Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στο ναό, από τις 10:00 το πρωί
Υπενθυμίζεται πως, η οικογένεια του δευτεροετούς Ευέλπι, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Θεσσαλονίκη μαθαίνοντας τα κακά μαντάτα, ενώ χθες το απόγευμα με πτήση προς το αεροδρόμιο Λάρνακας έφτασε στην Κύπρο η σορός του και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα όπου αποδόθηκαν τιμές από διμοιρία ενόπλων και τελέστηκε τρισάγιο.

Ο αδικοχαμένος 20χρονος, έσβησε ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική πορεία, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
Σημειώνεται πως, όταν ο 20χρονος Γιώργος, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική πορεία 7 χιλιομέτρων, έχασε τις αισθήσεις του και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας.
Στη συνέχεια, διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

