Στην Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό του Υπουργού Εξωτερικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις εννέα το πρωί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο, στις 11:15 και εν συνεχεία θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στις διμερείς σχέσεις και σε θέματα περιφερειακής και πολυμερούς συνεργασίας των δύο χωρών με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κύπρος και Αίγυπτος εγκαινιάζουν στρατηγικό διάλογο για άμυνα και ασφάλεια
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Αναμένει ισχυρότερη στήριξη από τουρκογενή κράτη το ψευδοκράτος
Πάει Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ με αφορμή τα 70 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ
Τέλεσε τα εγκαίνια περιπτέρου της DEFEA 2025 ο ΠτΔ-«Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία είναι πολύ υποσχόμενη»
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Τις εγκαταστάσεις της Hellas Sat στην Αθήνα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Τα βάζει με ΠτΔ ο Στεφάνου για την φορολογική μεταρρύθμιση-«Υπολείπονται της προεκλογικής δέσμευσης»
Στη Βαρσοβία ο Κόμπος για άτυπη Σύνοδο ΥΠΕΞ της ΕΕ-Στο επίκεντρο Ουκρανία και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή