Τραγικές οι συνθήκες που υπέστη ηλεκτροπληξία ο 75χρονος-«Του φώναξα don’t touch, αλλά ήταν αργά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο άτυχος 75χρονος Βρετανός Ντέιβιντ, o οποίος το απόγευμα της Δευτέρας υπέστη ηλεκτροπληξία, στο χωριό Νατά της επαρχίας της Πάφου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, από το σημείο της τραγωδίας, ο κοινοτάρχης της Νατάς, Σταύρος Ιωσηφίδης, ανέφερε πως ο 75χονος είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τον ίδιο για τη φωτιά που ξέσπασε και ακολούθως έσπευσε στο σημείο.

«Πήρα τηλεφώνημά από τον David, ότι είχε πυρκαγιά απέναντι από το σπίτι του. Ήρα μαζί με τον δημοτικό υπάλληλο και με το πυροσβεστικό το κοινοτικό, σβήσαμε την πυρκαγιά και ανέβηκα πάνω να τον ρωτήσω αν είδε από που ξεκίνησε η πυρκαγιά. Μου είπε δεν είδε τίποτε και κατέβηκα κάτω, τότε σβήσαμε την πυρκαγιά, είδα όμως καλώδια κάτω. Αμέσως το σκέφτηκα και έτρεξα προς τα πάνω και φώναξα του ‘’don’t touch’’, όμως ήταν αργά. Όταν ανέβηκα πάνω ήδη κρατούσε τα καλώδια στα χέρια του», δήλωσε ο κ. Ιωσηφίδης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένη οικία, δίπλα από την κατοικία του άτυχου 75χρονου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, γύρω στις 14:30, ο 75χρονος, μόνιμος κάτοικος Πάφου, άγγιξε κομμένα καλώδια, την ώρα που συνεργεία της ΑΗΚ προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν βλάβη στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη της Δύναμης από τις οποίες προέκυψε πως ο άτυχος 75χρονος φαίνεται να αντιλήφθηκε φωτιά στην οικία, δίπλα από την κατοικία του και ακολούθως ενημέρωσε τον κοινοτάρχη, όπως ίδιος είπε.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, ο άτυχος 75χρονος φαίνεται να επιχειρούσε να σβήσει τη φωτιά, καθώς είχαν πέσει κομμένα καλώδια στην κατοικία του, τα οποία άγγιξε και έπαθε θερμοπληξία.

Ακολούθως, ο 75χρονος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον τα καλώδια κόπηκαν κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ή αν προκάλεσαν την πυρκαγιά.

H σκηνή παραμένει αποκλεισμένη από μέλη της Δύναμης, τα οποία διεξάγουν έρευνες, ώστε να εξακριβώσουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο άτυχος Ντέιβιντ βρήκε τραγικό θάνατο στην αυλή της κατοικίας του.

Απαντήσεις για τον θάνατο του άτυχου 75χρονου, αναμένεται να δοθούν και κατά τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού του, που θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες.

Δειτε Επισης

Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα