Τραγικές οι συνθήκες που υπέστη ηλεκτροπληξία ο 75χρονος-«Του φώναξα don’t touch, αλλά ήταν αργά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο άτυχος 75χρονος Βρετανός Ντέιβιντ, o οποίος το απόγευμα της Δευτέρας υπέστη ηλεκτροπληξία, στο χωριό Νατά της επαρχίας της Πάφου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, από το σημείο της τραγωδίας, ο κοινοτάρχης της Νατάς, Σταύρος Ιωσηφίδης, ανέφερε πως ο 75χονος είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τον ίδιο για τη φωτιά που ξέσπασε και ακολούθως έσπευσε στο σημείο.

«Πήρα τηλεφώνημά από τον David, ότι είχε πυρκαγιά απέναντι από το σπίτι του. Ήρα μαζί με τον δημοτικό υπάλληλο και με το πυροσβεστικό το κοινοτικό, σβήσαμε την πυρκαγιά και ανέβηκα πάνω να τον ρωτήσω αν είδε από που ξεκίνησε η πυρκαγιά. Μου είπε δεν είδε τίποτε και κατέβηκα κάτω, τότε σβήσαμε την πυρκαγιά, είδα όμως καλώδια κάτω. Αμέσως το σκέφτηκα και έτρεξα προς τα πάνω και φώναξα του ‘’don’t touch’’, όμως ήταν αργά. Όταν ανέβηκα πάνω ήδη κρατούσε τα καλώδια στα χέρια του», δήλωσε ο κ. Ιωσηφίδης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένη οικία, δίπλα από την κατοικία του άτυχου 75χρονου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, γύρω στις 14:30, ο 75χρονος, μόνιμος κάτοικος Πάφου, άγγιξε κομμένα καλώδια, την ώρα που συνεργεία της ΑΗΚ προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν βλάβη στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη της Δύναμης από τις οποίες προέκυψε πως ο άτυχος 75χρονος φαίνεται να αντιλήφθηκε φωτιά στην οικία, δίπλα από την κατοικία του και ακολούθως ενημέρωσε τον κοινοτάρχη, όπως ίδιος είπε.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, ο άτυχος 75χρονος φαίνεται να επιχειρούσε να σβήσει τη φωτιά, καθώς είχαν πέσει κομμένα καλώδια στην κατοικία του, τα οποία άγγιξε και έπαθε θερμοπληξία.

Ακολούθως, ο 75χρονος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον τα καλώδια κόπηκαν κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ή αν προκάλεσαν την πυρκαγιά.

H σκηνή παραμένει αποκλεισμένη από μέλη της Δύναμης, τα οποία διεξάγουν έρευνες, ώστε να εξακριβώσουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο άτυχος Ντέιβιντ βρήκε τραγικό θάνατο στην αυλή της κατοικίας του.

Απαντήσεις για τον θάνατο του άτυχου 75χρονου, αναμένεται να δοθούν και κατά τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού του, που θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες.

Δειτε Επισης

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Συνελήφθη Συμβασιούχος Αστυνομικός για τα επεισόδια στη Λακατάμια-Άλλες τρεις συλλήψεις
Καταζητείται 30χρονος για τρεις ένοπλες ληστείες στην Αγία Νάπα (pics)
Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Aποτράπηκε επέκταση φωτιάς εντός του Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας