Έκαψαν αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Στοκχόλμη

Δύο άνδρες έκαψαν αντίτυπο του κορανίου κατά την διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Στοκχόλμη, σε μία στιγμή έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Σουηδία και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, εξαιτίας περιστατικών βεβήλωσης του κορανίου.

Ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ ποδοπάτησαν αντίτυπο του κορανίου και στην συνέχεια το έκαψαν, όπως είχαν κάνει στο τέλος του Ιουνίου κατά την διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά στο μεγάλο τέμενος της σουηδικής πρωτεύουσας.

Αυτές οι πράξεις βεβήλωσης έχουν προκαλέσει κύμα οργής και διαμαρτυριών ενώ έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή.

Στη Βαγδάτη, εκατοντάδες Ιρακινοί εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη.

Η σουηδή πρεσβευτής απελάθηκε από το Ιράκ και το Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί νέο πρεσβευτή της σκανδιναβικής χώρας στο έδαφός της.

Η Σουηδία έδωσε εντολή στις 27 Ιουλίου σε 15 κρατικά σώματα και υπηρεσίες να «εντατικοποιήσουν τις εργασίες τους», υπό την αιγίδα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτές οι καταστροφές του ιερού βιβλίου του ισλάμ «έχουν αυξήσει τους κινδύνους για τη Σουηδία», δήλωσε ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον σε μήνυμά του στο Instagram.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, η γειτονική Δανία ανακοίνωσε ότι θέλει να περιορίσει πιθανές νέες διαδηλώσεις όπου σχεδιάζεται βεβήλωση του Κορανίου, επικαλούμενη προβλήματα ασφαλείας που ενέχουν αυτές.

Σύμφωνα με το δανέζικο Yπουργείο Εξωτερικών, οι διαδηλώσεις έχουν «φθάσει σε ένα επίπεδο όπου η Δανία, σε πολλές περιοχές του κόσμου, θεωρείται χώρα που διευκολύνει την προσβολή και την υποτίμηση πολιτισμών, θρησκειών και παραδόσεων άλλων χωρών».

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Στην Ιαπωνία περιμένουν να χτυπήσει το τσουνάμι-Οι κάτοικοι στην Χοκάιντο ανέβηκαν στις στέγες κτηρίων
Χειροπέδες σε 19χρονη για ζημιές σε τζάμια λεωφορείου στη Λάρνακα, καταζητείται 15χρονη
«Να μην έχουμε καμία άλλη Κυριακή»-Συγκλονίζουν οι γονείς της Γρίβα μετά την καταδίκη του 40χρονου
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Συρία
Ο Νετανιάχου επικρίνει τον Στάρμερ για σχέδιο αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση της θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς τη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 8,7 Ρίχτερ στη Ρωσία-Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον βόρειο Ειρηνικό
Υπουργοί Εξωτερικών 15 χωρών καλούν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης και απαιτούν εκεχειρία
Ενώπιον Υπουργικού οι προτάσεις για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους-Καταθέτει δύο σχέδια η υπουργός Γεωργίας
Νέο τελεσίγραφο Τράμπ στον Πούτιν-«Σε δέκα μέρες κυρώσεις αν δεν καταλήξει σε εκεχειρία με Ουκρανία»