Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο, έκαψε 600 στρέμματα δασικής έκτασης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη βορειοδυτική Χίο, η οποία, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, έκαψε περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, Κυριακή 30 Ιουλίου, όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε στη διασταύρωση Κατάβασης-Διευχών στα πρανή του δρόμου και ανεφλέγη. Από τη φωτιά άρχισαν να καίγονται ξερόχορτα και άμεσα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε σε παρακείμενο παρθένο δάσος.

Βίντεο από τη φωτιά τη νύχτα:

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Παναγιώτη Μανδάλα, στα τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε πλήρως και ελέγχθηκε σήμερα, μετά τις 11:00, με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία βοήθησαν σημαντικά το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, που έδωσαν μάχη για περισσότερο από 14 ώρες μέσα σε δύσβατες περιοχές.

pirkagia-katavasi-3-1

Ο κ. Μανδάλας ευχαρίστησε «τόσο τους πυροσβέστες της Χίου όσο και τους πυροσβέστες από Μυτιλήνη και Αθήνα, καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων, που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή
Σοκάρει ο 21χρονος μητροκτόνος-«Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές»
Πάνω από 25 φορές μαχαίρωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Βρέθηκε σε κάδο το μαχαίρι
Στον θώρακα και την κοιλιά μαχαίρωσε ο 21χρονος τη μητέρα του-Καθάρισε το σπίτι μετά το έγκλημα
Παραδόθηκε στον ανακριτή το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη-«Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα»
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»
Μετά από καβγά σκότωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα
Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Σπάει τη σιωπή της η οικιακή βοηθός για τον χαμό της οικογένειας στο Ελληνικό-«Χωρίς να φταίω, με βγάζουν δολοφόνο»