Δεν έβρισκε λόγια ο Βρετανός μετά την απελευθέρωση-«Τώρα θα θρηνήσουμε», είπε η κόρη του

Στην απελευθέρωση του Βρετανού David Hunter, ο οποίος, παρόλο που καταδικάστηκε για τον θάνατο της συζύγου του, αφέθηκε ελεύθερος, αφού θεωρείται ότι εξέτισε την ποινή του, αναφέρεται εκτενώς ο βρετανικός Τύπος.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός «δεν μπορούσε να βρει τις λέξεις να περιγράψει την απελευθέρωσή του». Το δίκτυο, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2021 στην Τρεμιθούσα, σημείωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας περάσει 19 μήνες στη φυλακή. Επεσήμανε ότι ο Hunter είχε πει στο Δικαστήριο πως η σύζυγός του «έκλεγε και τον εκλιπαρούσε» να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ υπέφερε από λευχαιμία.

Στα σκαλιά του Δικαστηρίου Πάφου, ο πρώην ανθρακωρύχος δήλωσε στο BBC πως επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι έκαναν εισφορές γι’ αυτόν και ιδιαίτερα τους φίλους και συναδέλφους του. «Δεν ξέρω πού θα ήμουν χωρίς αυτούς», είπε. Ερωτηθείς πώς αισθάνεται, απάντησε πως «δεν μπορώ να το περιγράψω. Λυπάμαι. Ελπίζω να μπορούσα, ελπίζω να έβρισκα τις λέξεις να το περιγράψω, μα δεν μπορώ. Όταν είσαι υπό πίεση για δύο χρόνια, μη γνωρίζοντας πώς θα εξελιχθεί…».

Το δίκτυο σημειώνει πως η νομική του ομάδα αιτήθηκε ποινή με αναστολή, σε μία περίπτωση χωρίς νομικό προηγούμενο στην Κύπρο. Εισηγήθηκαν όπως αφεθεί ελεύθερος στις 18 Αυγούστου, όμως η Διεύθυνση των Φυλακών τον άφησε ελεύθερο, αφού υπολογίστηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης της ποινής του. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του δικαστή, Μιχάλη Δρουσιώτη, ο οποίος είχε πει πως το Δικαστήριο δεν αντιμετώπισε μια τυπική υπόθεση, καθώς ενώπιον του βρισκόταν μια μοναδική υπόθεση που κάποιος πήρε μια ανθρώπινη ζωή από αγάπη.

Η κόρη του David και της Janice, Lesley Cawthorne, περιέγραψε τους τελευταίους 19 μήνες ως ένα «ζωντανό εφιάλτη» για την οικογένεια. Δήλωσε χαρούμενη και ανακουφισμένη που ο πατέρας της απελευθερώθηκε, λέγοντας ότι από σήμερα μπορούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. «Η απελευθέρωση του μπαμπά σημαίνει επίσης ότι μπορούμε επιτέλους να θρηνήσουμε για τη μαμά μου», εξήγησε, ζητώντας να σεβαστούν όλοι το γεγονός πως χρειάζονται χρόνο να αποδεχθούν την απώλειά της. Πρόσθεσε πως για να επιστρέψει ο πατέρας της στο σπίτι εργάστηκαν σκληρά πολλοί άνθρωποι και είχαν μεγάλη υποστήριξη. Σημείωσε ότι το γεγονός πως μίλησε στον «μπαμπάκα μου ήταν το πιο υπέροχο πράγμα. Ένοιωσα ότι η καρδιά μου επανενώθηκε». Δήλωσε ακόμη πως αναμένει πως ο πατέρας της θα παραμείνει για λίγο στην Κύπρο, ώστε να μπορεί να επισκεφθεί τον τάφο της γυναίκας του και να την αποχαιρετήσει με τον σωστό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Michael Polak, από το Justice Abroad, εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολη η επιβολή ποινής του πελάτη του, αφού δεν υπήρξε παρόμοια υπόθεση στην Κύπρο και παρουσιάστηκαν νομικά παραδείγματα από άλλες χώρες. Ανέφερε πως ο πελάτης του είναι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. «Αυτή ήταν μια τραγική υπόθεση και δύσκολη για οποιονδήποτε εμπλεκόταν, όμως η σημερινή απόφαση είναι σωστή και επιτρέπει στον David και στην οικογένειά του να θρηνήσουν μαζί».

Τις δηλώσεις του David Hunter αναπαράγει και η Daily Mail, σημειώνοντας ότι είχε ένα πολύ συναισθηματικό τηλεφώνημα στο FaceTime με την κόρη του Lesley, η οποία συνέλλεγε εισφορές για την υπεράσπιση του πατέρα της και ζητούσε επίμονα την απελευθέρωσή του και της είπε πόσο πολύ την αγαπά. Η εφημερίδα γράφει πως ο Michael Polak εξήγησε πως στην Κύπρο, δέκα μήνες στη φυλακή μετρούν για ένα χρόνο, και ως εκ τούτου ο κρατούμενος μπορεί να αποφυλακιστεί νωρίτερα, αφού επέδειξε καλή συμπεριφορά.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην προσπάθεια που κατέβαλε η κόρη του να τον πείσει να μην αυτοκτονήσει, μετά που σκότωσε τη μητέρα της, εκλιπαρώντας τον να μην το πράξει, ωστόσο είχε ήδη καταναλώσει τα χάπια.

Στα γεγονότα της υπόθεσης αναφέρεται και το Sky News, καθώς και σε δηλώσεις που του παραχώρησε η κόρη του ζεύγους, δηλώντας πως τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι «ενθουσιασμένοι, έκπληκτοι και βαθιά, βαθιά ευγνώμονες» για την απελευθέρωσή του.

Εκτενή αναφορά στο τι προηγήθηκε έκανε και ο Guardian, η οποία επισημαίνει πως το ζεύγος, που γνωρίστηκαν ως έφηβοι, ζούσαν μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια και μετακόμισαν στην Κύπρο για «μια ονειρική ζωή στο εξωτερικό». Όμως ο θάνατος της Janice «οδήγησε σε σχεδόν δύο χρόνια νομικής αγωνίας για τον Hunter σε μία χώρα που η ευθανασία απαγορεύεται και θεωρείται ταμπού από την ισχυρότατη ελληνορθόδοξη Εκκλησία», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Εκτενείς αναφορές στην υπόθεση κάνουν πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας