Πέφτει η αυλαία για το φόνο στην Τρεμιθούσα-Ακούει την ποινή του ο συζυγοκτόνος

Πέφτει η αυλαία στην υπόθεση δολοφονίας της 75χρονης Τζάνις, από τον 76χρονο σήμερα σύζυγό της, Ντέιβιντ Χάντερ, ο οποίος αναμένεται να ακούσει την ποινή του Δικαστηρίου, στις 10:00. Σημειώνεται πως την περασμένη Πέμπτη, η συνήγορος υπεράσπισής του, Ρίτσα Πεκρή είχε αγορεύσει για μετριασμό της ποινής του 76χρονου.

Η υπόθεση διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και είχε συγκλονίσει την Κύπρο, αφού ο 74χρονος, τότε, αποφάσισε να σκοτώσει τη σύζυγό του, η οποία έδινε μάχη με την λευχαιμία, ώστε να τη βοηθήσει να λυτρωθεί, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Στη συνέχεια, ο 76χρονος προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ωστόσο τον πρόλαβαν οι Αρχές.

Ο 76χρονος κρίθηκε ένοχος, μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, στις 21 Ιουλίου, ενώ το Δικαστήριο έκρινε πως ο 76χρονος έπρεπε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημέρα επιβολής της ποινής του.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, με βάση την ενώπιον του αποδεκτή μαρτυρία αλλά και τα παραδεκτά γεγονότα, το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι ο κατηγορούμενος αγαπούσε την για 52 χρόνια σύζυγο του Τζάνις και την φρόντιζε στις δύσκολες στιγμές που αυτή βίωνε συνεπεία μυελοδυσπλαστικού συνδρόμου με το οποίο είχε διαγνωστεί το 2016. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για τύπο καρκίνου που σε ένα μεγάλο ποσοστό μέχρι και το 45% εξελίσσεται σε οξεία λευχαιμία.

Όπως αναφέρθηκε, την 18η Δεκεμβρίου του 2021 και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην κατοικία του, μαζί με την Τζάνις, βλέποντας την γυναίκα του εκ νέου να κλαίει και να υποφέρει λόγω της κατάστασης της και έχοντας υπόψη του την προ εβδομάδων αλλά και προ ημερών πιο έντονη και με κλάματα και σε βαθμό υστερίας εκφρασθείσα προς αυτόν επιθυμία της συζύγου του να μην ζει άλλο, αυτός κατευθύνθηκε προς την σύζυγο του και έπραξε κάτι που ποτέ προηγουμένως στην ζωή του δεν φανταζόταν να πράξει.

Συγκεκριμένα, είπε το Δικαστήριο, έκλεισε με τα χέρια του το στόμα και τη μύτη της συζύγου του με αποτέλεσμα αυτή λόγω της ασφυξίας στην βάση της απόφραξης των εν λόγω αναπνευστικών οδών, να οδηγηθεί στο θάνατο.

Αμέσως μετά και με πρόθεση να θέσει τέρμα στην ζωή του, ο κατηγορούμενος κατανάλωσε όποια χάπια υπήρχαν διαθέσιμα στην κατοικία του στην προσπάθεια του να θέσει τέρμα στην ζωή του. Όμως είπε το Δικαστήριο, η έγκαιρη παρέμβαση των μελών της Αστυνομίας και η ενδεδειγμένη θεραπεία, που έλαβε ακολούθως στο ΓΝ Πάφου του έσωσαν την ζωή.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 76χρονου, Ρίτσα Πεκρή, στην αγόρευσή της ανέφερε πως ο κατηγορούμενος ενήργησε κάτω από συναισθηματική φόρτιση, καθότι σύμφωνα με το εύρημα του σεβαστού Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος προέβη στην διάπραξη του αδικήματος παρακινούμενος από συναισθήματα αγάπης και ευσπλαχνίας προς την σύζυγο του που υπέφερε από πολλούς πόνους και η ίδια του ζήτησε να τη βοηθήσει να λυτρωθεί.

Η δικηγόρος σημείωσε πως ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την παράνομη πράξη του από την αρχή συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές και εξέφρασε την μεταμέλεια του για το συμβάν, εξηγώντας επίσης τους λόγους για τους οποίους προέβη στην διάπραξη του εγκλήματος ενώ προσπάθησε να θέσει και ο ίδιος τέρμα στην δική του ζωή.

Επιχειρηματολόγησε επίσης πως ο πρότινος βίος του κατηγορούμενου φανερώνει ότι πρόκειται για ένα άτομο καλού χαρακτήρα, χωρίς ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς ή οποιασδήποτε αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή τραυματικών εμπειριών ή διαταραχής στην προσωπικότητα του ή προβλήματα στις σχέσεις του ή χρήσης ουσιών, αλλά για ένα άτομο φιλήσυχο, οικογενειάρχη, στοργικό, ευγενικό, τυπικότατο στις υποχρεώσεις του, που αγαπούσε και φρόντιζε την σύζυγο του.

Όπως ανέφερε η κ. Πεκρή, πρόκειται για αδίκημα που δεν υποδηλώνει ότι ο κατηγορούμενος θα εμπλακεί σε περαιτέρω αξιόποινες πράξεις για το υπόλοιπο της ζωής του.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta