Με διαβήματα Ιωάννου επέστρεψαν στον Λίβανο οι 73 μετανάστες που έφθασαν στο Κάβο Γκρέκο

Μετά και την τελευταία άφιξη των 73 μεταναστών τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κάβο Γκρέκο, 53 άντρες, 9 γυναίκες και 11 παιδιά, , οι οποίοι έφθασαν στην Κύπρο από τον Λίβανο, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επικοινώνησε με τις Αρχές του Λιβάνου, ώστε να γίνει άμεσα η επαναπροώθησης των παράτυπων μεταναστών στη χώρα τους.

Με αφορμή και την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Ιωάννου στον Λίβανο, όπου συμφωνήθηκε να εφαρμοστούν μέτρα για αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού και αντιμετώπιση των θαλάσσιων μεταναστευτικών ροών από την ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός προχώρησε άμεσα σε διαβήματα.

Mετά το αίτημα του Κωνσταντίνου Ιωάννου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν θετικά οι αρχές του Λιβάνου, ξεκίνησε η επιχείρηση επαναπροώθησης των 73 μεταναστών στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες έχουν ήδη επιστρέψει πίσω, με τον υπουργού Εσωτερικών να ευχαριστεί τις αρχές του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, αποτελούμενη από υπηρεσιακούς των δυο χωρών, για συντονισμό και ανάληψη μέτρων προς την κατεύθυνση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, όπως επίσης και η δημιουργία δικτύου σημείων επαφής Λιβάνου – Κύπρου και στο επιχειρησιακό επίπεδο για ανταλλαγή πληροφοριών και στενότερη συνεργασία σε ό,τι αφορά στην αποτροπή των παράτυπων ροών περιλαμβανομένων και κοινών περιπολιών.

Σημειώνεται ότι, οι 73 μετανάστες διασώθηκαν από το ΚΣΕΔ, καθώς λήφθηκε πληροφορία για σκάφος με μετανάστες σε κίνδυνο, το οποίο έπλεε σε απόσταση 12νμ νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το ΚΣΕΔ, οι συνολικά 73 διασωθέντες, μεταφέρθηκαν στις 03:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλίμνιου, για περαιτέρω διαχείριση από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Λόγω της υπερφόρτωσης της βάρκας και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, εγκυμονούσαν κίνδυνοι ανατροπής της βάρκας και στη συνέχεια οι επιβαίνοντες είχαν οδηγηθεί σε αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα