Ενοχλημένο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόφαση βουλευτή να ταξιδέψει στα κατεχόμενα

Αποστάσεις από τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Πιτ Σέσσιονς, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφθεί τα κατεχόμενα με πτήση από την Τουρκία, διατηρεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει χρηματοδοτήσει αυτή την επίσκεψη και πως πρόκειται για μη επίσημο ταξίδι.

Ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει τις προθέσεις του Σέσσιονς για ιδιωτική επίσκεψη και παρέπεμψε για διευκρινίσεις στο γραφείο του βουλευτή.

Ταξίδι από την Τουρκία στα κατεχόμενα προγραμμάτιζε και ο βουλευτής, Νταν Νιούχαουζ, ο οποίος κατόπιν αντιδράσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Κογκρέσου και της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, ματαίωσε τη μετάβασή του.

Από πλευράς του, ο Πιτ Σέσσιονς αγνόησε την κατακραυγή και αποφάσισε να ταξιδέψει κανονικά στα κατεχόμενα.

Τόσο ο Σέσσιονς, όσο και Νιούχαουζ είναι μέλη της ομάδας τουρκικών θεμάτων του Κογκρέσου και συμμετείχαν σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»
Παίρνουν σειρά συγγενείς θυμάτων και αστυνομικοί στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Θα δοθούν στοιχεία για τα τροχαία
Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εκ νέου αναβολή στην υπόθεση πολιτογραφήσεων-Zητήθηκε χρόνος ώστε να παραδοθεί μαρτυρικό υλικό
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ
Έναρξη συζήτησης για την εισήγηση του Μ. Χατζηπαντέλα σχετικά με τον ρόλο των απλών φορολογικών κανόνων
Ποιοι εκτέλεσαν τον Μοσχούρη στο Χαλάνδρι-Το ακριβό συμβόλαιο θανάτου για τον «θαμνάκια» της Greek Mafia