Δεν απορρίπτει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο ο Πούτιν-«Είναι δύσκολη η εκεχειρία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απόψε ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας και ότι η πρωτοβουλία των Αφρικανών ηγετών, καθώς και η πρόταση της Κίνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ειρήνευση.

Ταυτόχρονα ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συνόδου Ρωσίας-Αφρικής που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια εκεχειρία όταν ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται. Πρόσθεσε ότι για να ξεκινήσουν συνομιλίες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αλλαγή στο μέτωπο προς το παρόν, ούτε κάποια εντατικοποίηση των μαχών. Είπε επίσης ότι μετά τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 415 άρματα και 1.300 θωρακισμένα οχήματα.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας είπε ότι χάρη σ’ αυτήν και στο γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν, οι ρωσικές εταιρείες θα αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος το οποίο η Ρωσία θα μοιραστεί με τις φτωχότερες χώρες «χάρη στις δωρεάν παραδόσεις των σιτηρών μας». Η Ρωσία, πρόσθεσε, παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγές σιτηρών στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time