Γεμίζουν οι κατασκηνωτικοί χώροι τον Αύγουστο-Οι επιλογές και οι τιμές

Γεμάτοι αναμένεται πως θα είναι οι κατασκηνωτικοί χώροι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και κυρίως τη βδομάδα του 15αύγουστου, με τις κρατήσεις στα οργανωμένα σημεία να αυξάνονται καθημερινά και τους επισκέπτες να φτάνουν ανά δεκάδες τα Σαββατοκύριακα.

Το αιώνιο ερώτημα που παραμένει για τις καλοκαιρινές διακοπές και για όσους επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες στο νησί, είναι βουνό ή θάλασσα; Το ερώτημα παραμένει το ίδιο και για όσους αντί τα καταλύματα ή τα ξενοδοχεία, επιλέξουν να κατασκηνώσουν, αφού υπάρχει πληθώρα επιλογών σε κατασκηνωτικούς χώρους στα καταπράσινα βουνά της Κύπρου, αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Εάν κάποιος επιλέξει λόγω του παρατεταμένου καύσωνα να παραθερίσει κοντά στη θάλασσα, ιδανικός μέρος και πρώτη επιλογή, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Δασών, παραμένει ο οργανωμένος κατασκηνωτικός χώρος στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η περιοχή του κάμπινγκ της Πόλης Χρυσοχούς μοιάζει ιδανική, με τους ευκάλυπτους να αγκαλιάζουν την περιοχή και ταυτόχρονα συνδυάζει και τη θάλασσα. Μπορεί κατά τον Ιούλιο να μην υπήρχε μεγάλη ζήτηση παρά μόνο για μονοήμερες αποδράσεις παραθεριστών, ωστόσο τον Αύγουστο θα είναι στα φόρτε του. Όπως ανέφερε μιλώντας στον REPORTER η υπεύθυνη του κατασκηνωτικού χώρου ο χώρος τον Αύγουστο γεμίζει, όχι μόνο από ντόπιους, αλλά και από τουρίστες όπως κάθε χρόνο.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 700 άτομα και περιλαμβάνει τουαλέτες, ντουζιέρες και νεροχύτη. Παλαιότερα η περιοχή διέθετε και μίνι μάρκετ, το οποίο παραμένει κλειστό από την περίοδο της πανδημίας. Οι τιμές για να διαμείνει κάποιος στον κατασκηνωτικό χώρο στοιχίζει πέντε ευρώ το άτομο ανά ημέρα και επτά ευρώ για το αντίσκηνο, ενώ σε κάποια σημεία του κάμπινγκ παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτροδότηση και στοιχίζει έξι ευρώ το βράδυ.

polo

Πέραν του κατασκηνωτικού χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς, την τιμητική του κάθε καλοκαίρι έχει και ο κατασκηνωτικός χώρος στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη στο Πεντάκωμο. Εκεί διατίθενται χώροι, οι οποίοι μπορούν να ενοικιαστούν για ένα χρόνο, ωστόσο οι περισσότεροι προτιμούν την παραμονή τους μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να απολαύσουν χαλαρές ώρες κοντά στη θάλασσα.

Στον οργανωμένο χώρο διατίθενται κοινόχρηστες τουαλέτες, μπάνια, κοινόχρηστη κουζίνα, αλλά και χώρος για άναμμα φωτιάς εάν κάποιος επιθυμεί να ψήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Όπως και στην περίπτωση της Πόλης Χρυσοχούς, τον Αύγουστο αναμένεται ο χώρος να γεμίσει από κατασκηνωτές και όπως ανέφερε η υπεύθυνη του κατασκηνωτικού χώρου, εκεί μπορούν φιλοξενηθούν πέραν των 300 ατόμων.

Οι τιμές για τη διαμονή είναι τρία ευρώ το άτομο για κάθε βράδυ και τέσσερα ευρώ το βράδυ για τον χώρο που θα ενοικιάσουν.

lemesio

Εάν κάποιος, δείξει προτίμηση στο βουνό οι διαθέσιμοι οργανωμένοι χώροι που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Τμήματος Δασών είναι τρεις, ωστόσο μόνο δύο λειτουργούν αυτό το καλοκαίρι, αφού ο κατασκηνωτικός χώρος «Το καμπί του Καλογήρου», παρέμεινε κλειστός μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης. «Ο κόσμος έρχεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και αναμένουμε ότι θα γεμίζουν οι κατασκηνωτικοί χώροι τις ημέρες του 15αύγουστου», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου.

Παρόλα αυτά, στις επιλογές παραμένουν ο κατασκηνωτικός χώρος του «Σταυρού της Ψώκας» και αυτός στα «Πλατάνια», ο οποίος είναι και ο πιο πολυσύχναστος, ενώ πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν για τη διαμονή τους ξενώνες που διατίθενται στον «Σταυρό της Ψώκας».

platania

Οι κατασκηνωτικοί χώροι διαθέτουν όλες τις κατάλληλες υποδομές, με νερό, ψησταριά και αποχωρητήρια. Όσον αφορά το άναμμα της φωτιάς ο κος Κωνσταντίνου απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που κατασκηνώνουν στις συγκεκριμένες περιοχές, να είναι προσεκτικοί και να ανάβουν φωτιά πως στα σημεία που υπάρχει η σχετική σήμανση.

haa

Οι τιμές για τους κατασκηνωτικούς χώρους του «Σταυρού της Ψώκας» και των «Πλατανιών» είναι οι ίδιες. Για κάθε τροχόσπιτο η τιμή είναι στα πέντε ευρώ ανά ημέρα, είκοσι ευρώ για μια βδομάδα και εβδομήντα ανά μήνα. Για κάθε σκηνή η τιμή είναι στα τρία ευρώ ανά ημέρα, ανά βδομάδα είναι δώδεκα ευρώ και ανά μήνα σαράντα πέντε ευρώ. Για κάθε υπνόσακο ή μικρή σκηνή, η τιμή είναι δύο ευρώ ανά ημέρα, οκτώ ευρώ ανά βδομάδα και είκοσι πέντε ευρώ ανά μήνα.

Αναλυτικά οι τιμές του Τμήματος Δασών

foro

Δειτε Επισης

Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας
Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ-Μείωση στην Κύπρο
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη
Μεγάλη δεντροφύτευση στη Μοσφιλωτή από την Πράσινη Ασπίδα, μέσο του προγράμματος You Reforest Cyprus