Ανοίγει η αυλαία του Μαραθωνίου Θερινών Προβολών 2023

Στις 12 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του Μαραθωνίου Θερινών Προβολών 2023 που πραγματοποιείται, όπως κάθε καλοκαίρι, στον Θερινό Κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια», υπό την αιγίδα του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Θεάτρου Ένα.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις γωνιές της γης, με ταινίες που διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία, όπως Pan's Labyrinth/ Ο λαβύρινθος του Πάνα, No Bears / Αρκούδες δεν υπάρχουν, Three Many Weddings / Τρεις Γάμοι Σε Ένα Μήνα, Happy Together / Ευτυχισμένοι Μαζί, Flee/ Φυγή και Aftersun.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ταινίες κυπριακής και ελληνικής παραγωγής, όπως η πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Γούση Μαγνητικά Πεδία, η δραματική ταινία .DOG της Γιάννας Αμερικάνου, το συγκινητικό ντοκιμαντέρ Αναζητώντας τη Φετινέ σε σκηνοθεσία και σενάριο Γελίζ Σουκρί, και η δραματική κομεντί Κιμμέρια του Σάιμον Φαρμακά.

O Μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει και ταινίες για τους μικρούς σινεφίλ, όπως είναι το πολυβραβευμένο ιαπωνικό animation Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα / Belle.  

Σημειώνεται ότι οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 12 Ιουλίου 2023 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2023 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00. Η είσοδος στοιχίζει 5 ευρώ, ενώ είναι δωρεάν για άτομα με αναπηρίες. Τα διαδικτυακά εισιτήρια στην τιμή των 6 ευρώ διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας tickethour. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22348203 και 99469027, στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Ένα theatroena.com.cy, στην ιστοσελίδα filmingincyprus.gov.cy καθώς και στο Facebook του Φεστιβάλ: Μαραθώνιος Θερινών Προβολών.

Δειτε Επισης

Έθαψε ζωντανή τη σύζυγο της-Πώς ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας
Ένας στους δύο Κύπριους θεωρεί εύκολη την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας
Οδηγός λεωφορείου στον Ασπρόπυργο κατηγορείται πως βίασε 27χρονη και αφέθηκε ελεύθερος
Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου
Συγκινητικό βίντεο με γυναίκα που αγκαλιάζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή-«Ήμουν έτοιμη να φύγω...»
Η χρήση της πλαστικής σακούλας στη Κύπρο και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον
Καταδικάστηκε για βόμβα, πέρασε αστυνομικός και κόπηκε στο παρά πέντε-Δικαστική κατσάδα σε Αστυνομία
Μπούκαραν με όπλο σε οικία στον Μούτταλο, επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες και έκλεψαν χρηματικό ποσό
Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν