Ρωσικό Δικαστήριο καταδίκασε πατέρα μετά την αντιπολεμική ζωγραφιά της κόρης του

Ένας Ρώσος που είχε συλληφθεί από την αστυνομία και καταδικαστεί για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού επειδή η κόρη του είχε κάνει μια αντιπολεμική ζωγραφιά στο σχολείο δήλωσε σήμερα σε δικαστήριο της περιφερειακής πρωτεύουσας Τούλα ότι θα προτιμούσε να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή παρά να αποχωριστεί την κόρη του.

Ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε δύο χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστική αποικία για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού. Απέδρασε από τον κατ' οίκον περιορισμό στην πόλη Γιεφρέμοφ, στην περιοχή της Τούλα, νότια της Μόσχας, και διέφυγε στη Λευκορωσία, αλλά γρήγορα συνελήφθη εκ νέου και επέστρεψε στη Ρωσία.

Κατά τη σημερινή ακρόαση στο δικαστήριο όπου εκδικάζονταν η έφεση, ο Μοσκαλιόφ φορτισμένος συναισθηματικά είπε ότι «η καρδιά μου αιμορραγεί κάθε μέρα» για τον αποχωρισμό από την έφηβη κόρη του Μάσα και δήλωσε ότι θα προτιμούσε τη θανατική ποινή.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή των δύο ετών και επέβαλε επιπλέον διετή απαγόρευση στον Μοσκαλιόφ να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του Βλαντίμιρ Μπιλιγιένκο.

«Μιλούσε από καρδιάς ... Ήταν χωρίς την κόρη του για πολύ καιρό, είπε ότι το παιδί είναι ο λόγος που ζει», δήλωσε ο Μπιλιγιένκο. «Προσπάθησε να επικαλεσθεί την ανθρωπιά του δικαστηρίου, αλλά δεν τα κατάφερε».

Ο Μοσκαλιόφ καταδικάστηκε για σχόλια που ο ίδιος φέρεται να είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά η έρευνα ξεκίνησε αφού η Μάσα, τότε 12 ετών, έκανε πέρυσι μια ζωγραφιά που έδειχνε ρωσικούς πυραύλους να πέφτουν βροχή πάνω σε μια ουκρανή μητέρα και ένα παιδί, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του σχολείου της να καλέσει την αστυνομία.

Η υπόθεση τράβηξε την παγκόσμια προσοχή, καθώς η Μάσα απομακρύνθηκε από τον πατέρα της και τοποθετήθηκε σε ίδρυμα για παιδιά πριν από τη δίκη του. Τώρα ζει με τη μητέρα της, η οποία έχει χωρίσει από τον Μοσκαλιόφ, αλλά πατέρας και κόρη μπορούν ακόμη να αλληλογραφούν.

Μια ομάδα υποστήριξης της οικογένειας δήλωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι στην αίθουσα του δικαστηρίου έκλαψαν όταν ο Μοσκαλιόφ διάβασε ένα γράμμα της Μάσα στο οποίο τον αποκαλούσε τον καλύτερο πατέρα του κόσμου και του έλεγε: «Θα είμαστε μαζί, ό,τι κι αν συμβεί».

Ο Μπιλιγιένκο δήλωσε ότι ο Μοσκαλιόφ μπορεί τώρα να μεταφερθεί από την κράτησή του από την ανακριτική επιτροπή σε σωφρονιστική αποικία ανά πάσα στιγμή, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί έφεση στην υπόθεση μέσω δύο ανώτερων δικαστηρίων. «Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο