Νέος ηλεκτρονικός σύνδεσμος για αιτήσεις Επιχορηγημένων Αδειών

Oι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για διευκόλυνση των εργοδοτουμένων, για συμμετοχή στο Σχέδιο Επιχορηγημένων Αδειών Εργοδοτουμένων για το έτος 2023, ανακοίνωσαν, ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://travelhouse.com.cy/sidhf/

Σημειώνεται ότι αιτήσεις εξακολουθούν να υποβάλλονται δεόντως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες και με τους άλλους δύο τρόπους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί: στην ηλεκτρονική διεύθυνση sidhf@travelhouse.com.cy ή  με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 22777474.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων είχε αναφερθεί ότι το σχέδιο αφορά την περίοδο από 16/07/2023 μέχρι 29/09/2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 28ης Ιουνίου, για τη λειτουργία του Σχεδίου θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τυλλιρίας, τα οποία θα προσφέρουν διαμονή και πλήρη διατροφή στους δικαιούχους του Σχεδίου.

Επιχορήγηση θα παρέχεται σε:

α) Εργοδοτούμενους και στους/στις συζύγους τους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος άδειας 2022 και δεν συμμετείχαν στο Σχέδιο οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους κατά τον τελευταίο ένα χρόνο, δηλαδή το 2022.

β) Εξαρτώμενα των πιο πάνω που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων. Δικαίωμα συμμετοχής για τα ξενοδοχεία της περιοχής Πύργου Τυλλιρίας έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η επιχορήγηση θα παρέχεται για περίοδο από Κυριακή σε Παρασκευή (πέντε διανυκτερεύσεις). Το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε πενήντα ευρώ (€50) κατά άτομο ανά ημέρα. Σε καμία περίπτωση η επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πραγματικά έξοδα διαμονής στο ξενοδοχείο.

Το ποσό που έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το 2023 είναι ύψους 937.000 ευρώ.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί έντυπα αιτήσεων και άλλα σχετικά έντυπα  από τα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, www.mlsi.gov.cy/sid.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν συμβληθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο TRAVELHOUSE για την υλοποίηση του Σχεδίου, με βάση τη Νομοθεσία περί της Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα καθώς και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679.

Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθόσον αφορά τη συμμετοχή στο Σχέδιο και την επιλογή ξενοδοχείου προτίμησης. Το Σχέδιο εφαρμόζεται μέχρι την εξάντληση του σχετικού διαθέσιμου ποσού.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας
Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ-Μείωση στην Κύπρο
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη