Θεωρεί πως υπάρχει «αυξανόμενη στήριξη» για λύση δύο κρατών στο ΗΒ ο Τατάρ

Υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη της πολιτικής των «δύο κρατών» στο Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ δεν ήταν δίκαιη απέναντι στους Τ/κ, ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες στο «6ο Φεστιβάλ Τουρκοκυπριακού Πολιτισμού» που διοργάνωσε το Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Ενώσεων στο βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα του παράνομου «Μπαϊράκ» αναφέρει σήμερα ότι ο Τ/κ ηγέτης είπε πως γνωρίζει την σημασία του φεστιβάλ για τους Τουρκοκύπριους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε σχέση με το Κυπριακό αναφέρθηκε στο νέο όραμα που ο ίδιος παρουσιάζει, που βασίζεται στην αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος της τουρκοκυπριακής πλευράς και είπε ότι γνωρίζει ότι οι καρδιές των Τουρκοκυπρίων «χτυπούν πάντα για το κράτος και τη σημαία τους».

«Η φωνή σας είναι πολύ σημαντική ενάντια στην παρεμπόδιση των νέων μας να διοργανώνουν αθλητικούς αγώνες με τη σημαία, ενάντια στην άδικη και απάνθρωπη απομόνωση του απευθείας εμπορίου και των απευθείας πτήσεων» είπε.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι συνεχίζουν να προσπαθούν ώστε οι Τουρκοκύπριοι να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή κοινότητα και ότι ο κόσμος «αρχίζει να κατανοεί την πραγματικότητα καλύτερα κάθε μέρα που περνά».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, συνέχισε, υποστηρίζει μια πολιτική που βασίζεται στην αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και στη συνεργασία των «δύο κρατών» που ζουν δίπλα-δίπλα στην Κύπρο.

Είπε πως το επόμενο έτος θα είναι η 50ή επέτειος της «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο, όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή στο νησί, και υποστήριξε ότι θα συνεχίζουν να εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για να καταλήξουν σε μια συμφωνία «βασισμένη στην πραγματικότητα του κράτους, το οποίο δημιουργήσαν ως αποτέλεσμα του αγώνα τους  στο νησί της Κύπρου».

Δειτε Επισης

Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν-Tα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Κοροϊδεύει τον Τραμπ ο Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών-«Έχω αντίπαλο ένα 6χρονο»
Πώς έγινε το επεισόδιο με ένα νεκρό έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά