Νέα επίθεση ΑΚΕΛ για την ακρίβεια-«Δεν ακούει την κοινωνία ο Νίκος Χριστοδουλίδης»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά της Κυβέρνησης το ΑΚΕΛ, στον απόηχο της απόφασης για τερματισμό των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και τη συνέχισή τους μόνο για τις ευάλωτες ομάδες στον ηλεκτρισμό. Κάνει λόγο για αδυσώπητη πραγματικότητα και ζητά να συνεχιστούν τα μέτρα και να εκπονηθεί άμεσα συνολικό πλάνο αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης, «τελικά, «δεν ακούει την κοινωνία» ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τον τερματισμό των μέτρων στο ρεύμα και τα καύσιμα, αλλά δεν αναθεωρεί την απόφασή του και ούτε επεξεργάζεται εναλλακτικά μέτρα».

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απόφαση της κυβέρνησης. Και τα δημόσια οικονομικά έχουν τις δυνατότητες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεπε την συνέχιση των μέτρων», τόνισε το ΑΚΕΛ.

«Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη: την ώρα που τα κρατικά ταμεία, οι τράπεζες και οι εταιρίες ενέργειας συσσωρεύουν απροσδόκητα έσοδα και υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων, ο λαός καλείται από την κυβέρνηση να σφίξει το ζωνάρι. Πώς όμως θα αντέξουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα αλλά και συνολικά το κόστος ζωής;», διερωτήθηκε το κόμμα της Αριστεράς.

«Το ΑΚΕΛ ζητά εκ νέου να συνεχιστούν τα μέτρα και άμεσα να εκπονηθεί συνολικό πλάνο αντιμετώπισης της ακρίβειας και του κόστους ζωής στον τόπο μας», κατέληξε η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»