Έξι πολιτείες των ΗΠΑ ακυρώνουν νομοθεσία κατά θεραπειών για τρανς νέους

Δικαστές περιφερειακών δικαστηρίων σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ σταμάτησαν την εφαρμογή νομοθεσιών που απαγόρευαν ιατρικές διαδικασίες σε τρανς νέους. Πρόκειται για τις πολιτείες Αλαμπάμα, Άρκανσο, Φλόριντα, Ιντιάνα, Κεντάκι και Τενεσί.

Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι οι νομοθεσίες παραβιάζουν τη συνταγματική εγγύηση για ίση προστασία βάσει της 14ης τροποποίησης.

Δύο αγωγές που αμφισβητούν τους νόμους στη Μοντάνα και τη Τζόρτζια δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί και στην Οκλαχόμα οι αντίπαλες πλευρές συμφώνησαν τον Μάιο να αναστείλουν τη διαδικασία έως ότου εκδικαστεί αυτή η υπόθεση.

Οι δικαστικές αποφάσεις προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση μετά τα νομοσχέδια που είχαν περάσει και απαγόρευαν σε τρανς νέους να λαμβάνουν θεραπείες όπως αναστολείς της εφηβείας και ορμονοθεραπεία. Είκοσι πολιτείες έχουν εγκρίνει τέτοια μέτρα.

Δημοκρατικοί, ομάδες υπεράσπισης LGBTQ και πάροχοι υγείας λένε ότι οι απαγορεύσεις στοχεύουν άδικα μια ευάλωτη κοινότητα για την οποία η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο μπορεί να είναι σωτήρια.

Δικαστές, συμπεριλαμβανομένων τριών που διορίστηκαν από τον Ρεπουμπλικανό πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διαπίστωσαν ότι η φροντίδα για την επιβεβαίωση του φύλου είναι ιατρικά απαραίτητη για τρανς νέους που πάσχουν από δυσφορία φύλου - το άγχος που προκαλείται από την απόκλιση μεταξύ της ταυτότητας φύλου και του φύλου που αποδίδεται κατά τη γέννηση.

Οι δικαστές είπαν επίσης ότι οι νόμοι που απαγορεύουν τέτοια φροντίδα παραβιάζουν το δικαίωμα των γονέων να λαμβάνουν αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Προ των πυλών ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Το οπλοστάσιο του Ιράν και τα αντίμετρα του Ισραήλ
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά