Υπό έλεγχο το πολλαπλό πύρινο μέτωπο στην Ηλεία-Σε ύφεση οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία

Καλύτερη είναι η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς στην Ηλεία, Κόρινθο και Μεσσηνία και Καστοριά, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται στα μέτωπα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η επιχείρηση κατάσβεσης στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του δήμου Πύργου καθώς και στην περιοχή Φαναράς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι σε εξέλιξη, με βελτιωμένη εικόνα.

Στο μέτωπο των Παλαιοβαρβάσαινων επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν 7 αεροσκάφη με 3 ελικόπτερα. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφη και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αρχαία Ολυμπία.

Την ίδια ώρα στη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 πεζοπόρα. Νωρίτερα, επιχειρούσαν και δυνάμεις από αέρος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των ανωτέρω πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα

18

17

16

15

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κορινθία

Παράλληλα, οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας. Επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ, συμπεριλαμβανομένου 1 Α/Φ από την Κροατία και 1 Ε/Π.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 Ε/Π.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Ρόδο, στην Κέρκυρα και στη Μαγνησία, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από τις Η.Π.Α. Σημειώνεται ότι η Αμερική έχει διαθέσει ήδη 4 Ε/Π Black-Hawk, ενώ αναμένονται και 3 ελικόπτερα Chinnok.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή