Αρχιεπίσκοπος: Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο

Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, τονίζοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να αντισταθεί σε λύσεις που καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

Πρόσθεσε ότι, με συνεχείς υποχωρήσεις από ελληνοκυπριακής πλευράς, δίδεται το τέλειο άλλοθι στους ξένους να μην πιέζουν εκείνους που ευθύνονται για την τραγωδία του τόπου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Άγκυρα θα υποχωρήσει, εάν της ασκηθούν πιέσεις από εκείνους που έχουν τη δύναμη να το πράξουν.

Για το θέμα των αγνοουμένων, ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά δεν ωφελείται σε κάτι, εάν επιμένει στη μετακίνηση λειψάνων αγνοουμένων. "Τουλάχιστον", είπε, "ας σκεφτούν τους συνανθρώπους τους που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε έκκληση προς όσους γνωρίζουν, να αποκαλύψουν χώρους όπου υπάρχουν οστά αγνοουμένων, υποδεικνύοντας πως "το παρελθόν δεν μπορεί πια να επηρεάζει το μέλλον".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Επίτροπος Σούιτσα: Η ΕΕ θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους να τον υλοποιήσουν τον GSI
Ενώπιον της ΚΣΣΕ έθεσε «βουλευτής» το θέμα των μεικτών γάμων
Ανέκαθεν σταθερός παραστάτης των Αρμενίων η Κύπρος
Σαφές μήνυμα Γεραπετρίτη στην Άγκυρα-Η ηλεκτρική διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου συνάδει με το διεθνές δίκαιο
Η Βουλή καταδίκασε κάθε προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος
Συζήτησαν για τη Γενεύη Τατάρ και Γιλμάζ και κατέληξαν στα... δύο κράτη
Παπαναστασίου: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους παίκτες για GSI-«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό project»
Κλειδί η ηγεσία της Κύπρου στην περιοχή, δηλώνει η Επίτροπος Σούιτσα καθ'οδόν προς το νησί μας
Συνέχισαν τη συζήτηση επί των έξι θεμάτων οι διαπραγματευτές και συζήτησαν ημερομηνίες
Εξακολουθεί να εκδηλώνεται ενόχληση στα κατεχόμενα για τις διπλωματικές σχέσεις με τουρκογενή κράτη