Ταξίδι ζωής στο Ισραήλ για βρέφος που νοσηλευόταν στο Απολλώνειο

Στο Ισραήλ θα μεταφερθεί βρέφος βρέφος από το Κονγκό, από την κλινική Cardiac Innovation Center του Απολλώνειου Νοσοκομείου στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ, μετά την ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Νοσοκομείου, για τη μεταφορά του βρέφους έφτασε στην Κύπρο πλήρως εξοπλισμένη αεράμπουλανς, με παιδοεντατικολόγο, παιδοκαρδιοχειρουργό και νοσηλεύτρια από το Ισραήλ, όπου το μετέφεραν στη γειτονική μας χώρα.

Αυτούσια η ανάρτηση

Μεγάλη παιδοκαρδιοχειρουργικη βδομάδα στο Cardiac Innovation Center του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου.

Βρήκαν περίθαλψη συνολικά 15 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ανάμεσα σε αυτούς και τρία βρέφη με σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες από το Αφγανιστάν, το Κόνγκο και το Ιράκ. Οι γονείς των παιδιών αυτών πήραν τον μακρύ δρόμο της ξενιτιάς, για να σώσουν τα παιδιά τους, αφού στη χώρα τους οι ιατροί τα είχαν καταδικάσει.

Όλα τα παιδάκια αναρρώνουν καλά. Για το ένα βρέφος από το Κόνγκο έχει αποφασισθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την γενική Διευθύντρια Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία στέκεται αρωγός στον αγώνα μας, η συνέχιση της αποθεραπείας-αποκατάστασης στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ όπου έγινε και η πρώτη χειρουργική επέμβαση ένα μήνα μετά την γέννηση του στις αρχές Μαρτίου.

Για τον σκοπό αυτό έφτασε στις 2 η ώρα το μεσημέρι πλήρως εξοπλισμένη air ambulance με παιδοεντατικολόγο, παιδοκαρδιοχειρουργόκαι νοσηλεύτρια από το Ισραήλ για να συνοδεύσουν το βρέφος.

Οι προσπάθειες τόσο της Γενικής Διευθύντριας όσο και του Cardiac Innovation Center είναι συνεχής για το καλώς νοούμενο συμφέρον της υγείας όλων των παιδιών αλλά και των εγκαταλελειμμένων αυτών παιδιών με τις σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες.

363824569_1060935378256148_3982254722197623064_n (1)

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ντύθηκε γιορτινά η Λευκωσία, φωτίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Παρέμβαση οικονομικής στήριξης σε οινοποιούς ανακοίνωσε ο Υπ.Γεωργίας
Βγαίνουν στους δρόμους οι χαμηλόμισθοι στο δημόσιο-Η έκκληση της ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Υφ. Πολιτισμού: Η πολιτιστική κληρονομιά απειλείται από πολέμους και καταστροφές
Προχωρά η υλοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας-Θα διαρκέσει 30 μήνες ο σχεδιασμός
Συννεφιασμένος αλλά άνυδρος ο καιρός-Στους 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ένα παιδικό παραμύθι τολμά και αγγίζει με ευαισθησία το ζήτημα της γυναικοκτονίας
Στο τραπέζι η οικονομική ενίσχυση των διαμένοντων στα ορεινά-Βλέπει Ένωση Κοινοτήτων το ΥΠΕΣ
Ψηλά στην ατζέντα του Προέδρου τα ζητήματα έμφυλης ισότητας
Μεγάλο αριθμό δηλητηριασμένων δολωμάτων εντόπισε η Υπηρεσία Θήρας (pics)