Ταξίδι ζωής στο Ισραήλ για βρέφος που νοσηλευόταν στο Απολλώνειο

Στο Ισραήλ θα μεταφερθεί βρέφος βρέφος από το Κονγκό, από την κλινική Cardiac Innovation Center του Απολλώνειου Νοσοκομείου στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ, μετά την ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Νοσοκομείου, για τη μεταφορά του βρέφους έφτασε στην Κύπρο πλήρως εξοπλισμένη αεράμπουλανς, με παιδοεντατικολόγο, παιδοκαρδιοχειρουργό και νοσηλεύτρια από το Ισραήλ, όπου το μετέφεραν στη γειτονική μας χώρα.

Αυτούσια η ανάρτηση

Μεγάλη παιδοκαρδιοχειρουργικη βδομάδα στο Cardiac Innovation Center του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου.

Βρήκαν περίθαλψη συνολικά 15 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ανάμεσα σε αυτούς και τρία βρέφη με σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες από το Αφγανιστάν, το Κόνγκο και το Ιράκ. Οι γονείς των παιδιών αυτών πήραν τον μακρύ δρόμο της ξενιτιάς, για να σώσουν τα παιδιά τους, αφού στη χώρα τους οι ιατροί τα είχαν καταδικάσει.

Όλα τα παιδάκια αναρρώνουν καλά. Για το ένα βρέφος από το Κόνγκο έχει αποφασισθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την γενική Διευθύντρια Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία στέκεται αρωγός στον αγώνα μας, η συνέχιση της αποθεραπείας-αποκατάστασης στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ όπου έγινε και η πρώτη χειρουργική επέμβαση ένα μήνα μετά την γέννηση του στις αρχές Μαρτίου.

Για τον σκοπό αυτό έφτασε στις 2 η ώρα το μεσημέρι πλήρως εξοπλισμένη air ambulance με παιδοεντατικολόγο, παιδοκαρδιοχειρουργόκαι νοσηλεύτρια από το Ισραήλ για να συνοδεύσουν το βρέφος.

Οι προσπάθειες τόσο της Γενικής Διευθύντριας όσο και του Cardiac Innovation Center είναι συνεχής για το καλώς νοούμενο συμφέρον της υγείας όλων των παιδιών αλλά και των εγκαταλελειμμένων αυτών παιδιών με τις σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες.

363824569_1060935378256148_3982254722197623064_n (1)

Δειτε Επισης

Συνελήφθη τέταρτος για το ψυγείο με τα κινητά που επιχειρήθηκε να περάσει στις Κεντρικές
Τα «βρήκε» ο Αλ Σάραα με τους Κούρδους-Νέες διακηρύξεις για ειρήνευση στη Συρία
Αισιοδοξία στις ΗΠΑ για συμφωνία με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι
Φωνές δικηγόρων για διακοπές ρεύματος στο Δικαστήριο Λευκωσίας-Δημιούργησε προβλήματα και στο i-justice
Τέσσερις συλλήψεις μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας-Βρέθηκαν πιστόλι και ναρκωτικά
Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
Χειροπέδες στον 60χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου μετά την καταγγελία για παρενόχληση ανήλικης
Επικίνδυνα παιδικά και βρεφικά προϊόντα εντοπίστηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά (pics)
Ενδοκρινολόγος αφυπηρέτησε το 2024 και λάμβανε μισθό και επιδόματα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025
Παραδίδεται εντός των ημερών στο Υπουργικό το πόρισμα για Θανάση Νικολάου