Στην αντεπίθεση ο ΟΚΥπΥ για τη φωτογραφία με τον ασθενή στο πάτωμα-«Χτυπήθηκε νοσηλεύτρια»

Στην αντεπίθεση ο ΟΚΥπΥ, σε σχέση με τη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή και στην οποία διαφαινόταν ασθενής, να είναι ξαπλωμένος στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, κατηγορώντας τη συνοδό του εν λόγω ασθενή πως έβριζε και απειλούσε το προσωπικό, καθώς επίσης και ότι χτύπησε μια πόρτα, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί μια νοσηλεύτρια.

Συγκεκριμένα, πηγές από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζουν πως, «ο ασθενής, προσήλθε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, από την προηγούμενη ημέρα και έκανε εγγραφή στις 10:27. Έτυχε διαλογής και αξιολογήθηκε ως περιστατικό κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον αλγόριθμο ESI, δηλαδή περιστατικό που δεν κινδύνευε άμεσα η ζωή του και μπορούσε να περιμένει».

Όπως αναφέρεται, «ο ασθενής και η συνοδός του επέμεναν και απαιτούσαν να τύχει άμεσης εξέτασης από ιατρό και μόλις πληροφορήθηκαν, ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί οι κλίνες τη δεδομένη στιγμή ήταν κατειλημμένες, με πολύ επείγοντα περιστατικά (βρέφος 9 ημερών με εγκεφαλική αιμορραγία και γυναίκα με επισκληρίδιο αιμάτωμα), η συνοδός άρχισε να εξυβρίζει το προσωπικό (ιατρούς, Νοσηλευτές) με αχαρακτήριστες φράσεις και απειλούσε ότι, αν δεν τύγχανε άμεσης εξυπηρέτησης θα καλούσε τα κανάλια. Επιπρόσθετα, κτυπούσε τις πόρτες φωνασκόντας, με αποτέλεσμα να κτυπηθεί με την πόρτα μία νοσηλεύτρια».

Επιπρόσθετα πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ αναφέρουν πως «για να εκβιάσουν περαιτέρω το προσωπικό, ο ασθενής ξάπλωσε στο πάτωμα και η συνοδός έβγαζε φωτογραφίες για να τις στείλει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως και έπραξε. Το προσωπικό, παρά τις δύσκολες ώρες, διατηρώντας τη ψυχραιμία του, παρότρυνε τον ασθενή να ηρεμήσει και για να νοιώσει πιο ασφαλής του πρότειναν να ξαπλώσει σε καναπέ εντός του ΤΑΕΠ μέχρι την εξέταση του, πράγμα το οποίο αρνήθηκε. Στις 11:32 (μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά), μόλις άδειασε κλίνη , ο ασθενής έτυχε ιατρικής εξέτασης και αφού του έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργαστηριακές και ακτινολογικές εξετάσεις, πήρε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και απολύθηκε».

Παράλληλα, πηγές από τον ΟΚΥπΥ επί ευκαιρία του συγκεκριμένου συμβάντος τονίζουν πως, «όλο το προσωπικό (ιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό) υπερβάλλουν εαυτόν για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και τέτοια περιστατικά θα πρέπει να αποφεύγονται. Επιπρόσθετα, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στα ΤΑΕΠ, προτρέπουμε τον κόσμο, σε έκτακτα συμβάντα που δεν είναι επείγοντα (δεν κινδυνεύει ή δεν απειλείται η ζωή τους), να απευθύνονται στους Προσωπικούς τους Ιατρούς και κατά τα Σαββατοκύριακα και αργίες στα εφημερεύοντα. Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη του σε όλο το προσωπικό και επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του.

Σημειώνεται πως, οι πιο κάτω φωτογραφίες αναρτήθηκαν από την ιστοσελίδα pafospress, η οποία ανέφερε πως ο ασθενής βρισκόταν ξαπλωμένος στο πάτωμα για ώρες.

363798870_176973195293524_35693266074539744_n-.width-800

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού
Συστηματικούς ελέγχους στα θέματα υγείας εισηγείται μέσω μανιφέστου το CIF
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών
Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Ένταξη πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο προωθεί το Υφυπουργείο Πολιτισμού