Τέλος στο ρεκόρ 16 ημερών κίτρινων προειδοποιήσεων-Eνδεχόμενο βροχών στα ορεινά

Πρώτη μέρα χωρίς κίτρινη προειδοποίηση μετά από δεκαέξι μέρες το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να ανέλθει στους 39 βαθμούς. Το σερί δεκαέξι ημερών με θερμοκρασίες πέραν των σαράντα βαθμών αποτελεί ρεκόρ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο μετεωρολογικός λειτουργός Παναγιώτης Μούσκος, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη φορά που είχαμε τόσο μεγάλης διάρκειας ψηλές θερμοκρασίες ήταν το καλοκαίρι του 2021 με 12 συνεχόμενες μέρες πέραν των σαράντα βαθμών.

Στο μεταξύ, παρόλο που έχει υποχωρήσει η θερμή αέρια μάζα που έδινε συνεχόμενες θερμοκρασίες σαράντα, σαραντα δύο και κάποιες στιγμές και σαραντατέσσερις βαθμούς, ο καιρός είναι ακόμα θερμός, είπε ο κ. Μούσκος και δεν αποκλείεται να επανέλθουν τα σαραντάρια.

«Πάλι θα είμαστε σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθούν από 38 με 39 οι επόμενες 3-4 μέρες. Πάλι θα είναι θερμός ο καιρός, όμως δεν θα είναι όσο θερμός ήταν τις προηγούμενες βδομάδες», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν θα σημειωθούν βροχές το επόμενο διάστημα, είπε ότι από αύριο θα είναι ελαφρώς ασταθής η αέρια μάζα που μας επηρεάζει, θα έχουμε κάποιες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και «δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες βροχές την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις ορεινές περιοχές», πρόσθεσε. 

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»