Τέλος το μαρτύριο των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο λόγω των έργων-Στο Τσέρι πλέον ο πονοκέφαλος

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα οδικά έργα που πραγματοποιούνται στην είσοδο της Λευκωσίας, ώστε να παραδοθεί ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς, σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται για να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια τους οδηγούς που κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα.

Το μεγαλεπήβολο έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2020, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές του 2024 και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα τέσσερις λωρίδες διακίνησης. Σημειώνεται ότι το έργο αρχίζει από την συμβολή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου - Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμιας. Το έργο, περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων μήκους 7,5 χιλιομέτρων, συν δευτερεύοντες δρόμους περίπου 10 χιλιομέτρων, όπου και θα συνδέουν το οδικό δίκτυο.

Επιπρόσθετα, στο έργο που πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια, περιλαμβάνονται δύο διασταυρώσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου με τον αυτοκινητόδρομο, μία διασταύρωση στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου με το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο και ένα κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Στροβόλου-Τσερίου.

Στην παρούσα φάση πάντως, φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που πραγματοποιούνταν εντός του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού και στις δυο κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου, Λάζαρο Λαζάρου, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, «έχουν τελειώσει οι εργασίες που γίνονταν στον αυτοκινητόδρομο και δεν πρόκειται να ενοχληθεί ξανά το κοινό, αφού λειτουργούν κανονικά οι τρεις λωρίδες και στις δυο κατευθύνσεις».

Την ίδια ώρα, στην Τσερίου προγραμματίζεται να παραδοθούν τέλος Σεπτεμβρίου οι δυο λωρίδες και έτσι θα σταματήσει να υφίσταται η μεγάλη εκτροπή στο Τσέρι, που αναγκάζονται πολίτες να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να οδηγηθούν προς το Τσέρι. «Ολοκληρωμένο το έργο του περιμετρικού, προγραμματίζεται να παραδοθεί τέλος του χρόνου ή το αργότερο τους πρώτους δυο μήνες του 2024. Εκτίμησή μου είναι ότι μέχρι τον Φεβρουάριο της νέας χρονιάς, οι πολίτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τον περιμετρικό της Λευκωσίας».

«Μαρτύριο» οι δρόμοι στο Τσέρι

Σε πονοκέφαλο για γερά νεύρα έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα οι δρόμοι στο Τσέρι, καθώς σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολιστική αναβάθμισή του, πραγματοποιούνται τρία έργα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να «μπλοκαριστεί» η περιοχή και οι οδηγοί να αναγκάζονται να ακολουθούν δρόμους-λαβύρινθους, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.

«Τα περισσότερα οδικά έργα στην παρούσα φάση, πραγματοποιούνται στο Τσέρι, καθώς γίνονται τρία έργα ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία. Είναι το κομμάτι του περιμετρικού, το κομμάτι του εργολάβου KEDRIS που ακολουθεί μετά τον περιμετρικό στο Τσέρι και το κομμάτι το οποίο εμπίπτει στην Αργυρουπόλεως. Ουσιαστικά, η Τσερίου, αναβαθμίζεται με τρία διαφορετικά έργα. Πρέπει να πούμε ότι είναι θετικό αυτό το γεγονός, καθώς τα έργα εκτελούνται ταυτόχρονα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο και έτσι πρόκειται να ολοκληρωθούν περίπου μαζί, αναβαθμίζοντας την περιοχή στο Τσέρι».

Σημειώνεται, πως όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ο κ. Λαζάρου επανέλαβε ότι, «υπάρχουν τα έργα στην Αργυρουπόλεως που άρχισε να ανακατασκευάζεται η λεωφόρος και θεωρούμε ότι θα βοηθήσει στην κυκλοφορία, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται σε εξέλιξη και επίσης σχετικά με τα φώτα του Καλησπέρα γίνεται μελέτη για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου, όπου θα βοηθήσει αρκετά την κυκλοφορία. Ήδη, έχουμε παρατηρήσει ότι βοηθήθηκε αρκετά η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο της Λευκωσίας και έτσι θεωρούμε ότι και με την παράδοση των έργων, θα επιλυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα».

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου