Εγκρίθηκε σχέδιο χορηγιών για προσαρμογή των κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή από το Υπουργικό

Σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προσαρμογή των κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανάφερε πως, «το σχέδιο έχει ως βασικό σκοπό την προώθηση υλοποίησης επενδύσεων από τα Κοινοτικά Συμβούλια μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων υπό τη μορφή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτικών ενισχύσεων, για τον μετριασμό και την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, κυρίως των υψηλών θερμοκρασιών και πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και επενδύσεων βιώσιμης κινητικότητας».

Σημείωσε δε πως, «ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ και το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο καταρτίστηκε για την αξιοποίηση των πόρων που κατανεμήθηκαν στην Κύπρο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υποβλήθηκε στην ΕΕ κατόπιν έγκρισης του από το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 14 Μαΐου 2021».

«Απευθύνεται σε Κοινοτικά Συμβούλια και κάθε ένα θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για να πάρει τη χρηματοδότηση», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google