Συνέρχεται για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου μετά τη σύσταση του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση που διεξήχθη κατά τη σύσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητική, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τις εργασίες του.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα συγκληθεί για πρώτη φορά, για συζήτηση πρακτικών θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του.

Είπε ακόμη ότι με τη λειτουργία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα γίνονται οι επιλογές για διορισμούς, αρχικά στους 11 ημικρατικούς οργανισμούς μέσα από μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων.

Πρόσθεσε ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην προαγωγή της αξιοκρατίας, κάτι που και η κοινωνία ζητά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ιεραρχεί πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών πριν τη λήξη της θητείας τους, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε, τέλος, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι τα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών να γίνουν ακόμη πιο παραγωγικά και να συμβάλουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. 

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού