Συνέρχεται για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου μετά τη σύσταση του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση που διεξήχθη κατά τη σύσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητική, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τις εργασίες του.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα συγκληθεί για πρώτη φορά, για συζήτηση πρακτικών θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του.

Είπε ακόμη ότι με τη λειτουργία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα γίνονται οι επιλογές για διορισμούς, αρχικά στους 11 ημικρατικούς οργανισμούς μέσα από μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων.

Πρόσθεσε ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην προαγωγή της αξιοκρατίας, κάτι που και η κοινωνία ζητά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ιεραρχεί πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών πριν τη λήξη της θητείας τους, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε, τέλος, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι τα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών να γίνουν ακόμη πιο παραγωγικά και να συμβάλουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. 

Δειτε Επισης

Υπ. Δικαιοσύνης: Ανανεώνουμε τη δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα
Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μητσοτάκης
«Το Κυπριακό αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για Κυπριακό στο ΕΚ από Φουρλά και Χατζηπαντέλα
Επιστολή τ/κ «συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προς τον ΟΗΕ και την ΕΕ
«Αν πετύχαινε το πραξικόπημα στην Τουρκία θα έφευγαν από την Κύπρο»
Ενοχλημένος ο Παναγιώτου-«Δεν μπορεί να καταργηθεί η αναλογιστική μείωση για πρόωρη σύνταξη»
Πενήντα χρόνια μετά στη δημοσιότητα πρακτικά της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για την εισβολή
Συνεχάρη την «καλή του φίλη» Ρομπέρτα Μέτσολα ο ΠτΔ-«Άξια η επανεκλογή σου»
Το Κυπριακό συζήτησε με Μητσοτάκη η Α. Δημητρίου, συναντήθηκε και με Δένδια