Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης δρόμων στη Λάρνακα

Σε εξέλιξη είναι από τις 20 Ιουλίου εργασίες συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας και γύρω από αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση του οδοστρώματος και στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες στις οδούς Καλογερά, Κωστάκη Παντελίδη, Κίμωνος, Αγίας Ελένης, Ομήρου, Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’, Αγίας Λαύρας, Ρόδων, Κρήτης, Βοσπόρου, Αρκαδίου και Σταδίου.

Το συνολικό κόστος συντήρησης αυτής της φάσης ανέρχεται στο ποσό των €1,480 εκ. +ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι "γίνεται προγραμματισμός από τον Δήμο για την επόμενη φάση της συντήρησης δρόμων της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την  κάλυψη όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών, σύμφωνα όμως και με τα διαθέσιμα για αυτό τον σκοπό κονδύλια του".

Από το 2017 με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, έχει δαπανήσει συνολικά το ποσό των €9 εκατομμυρίων για συντήρηση και επίστρωση δρόμων σε όλη την πόλη, προστίθεται.

Εξάλλου ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι στις ευρύτερες περιοχές Χρυσοπολίτισσας, Αγίου Ιωάννη και Μητρόπολης, λόγω των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου  C12Β του ΣΑΛ, η συντήρηση των δρόμων σε αυτές τα περιοχές δεν είναι άμεσα εφικτή.

Παρόλα αυτά, ενημερώνει ότι η χρονοβόρα διερεύνηση των περιοχών από αρχαιότητες έχει ολοκληρωθεί και η τελική φάση των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ έχει ξεκινήσει, με την αποπεράτωσή του να υπολογίζεται σε περίοδο 9 μηνών περίπου από σήμερα. Ταυτόχρονα θα γίνεται από τον ίδιο εργολάβο η ολική ασφαλτόστρωση των δρόμων, όπως αναφέρεται.

Τέλος, σε ότι αφορά τον δρόμο με τα κυπαρίσσια που οδηγεί στην παραλία Spyros Beach, αναφέρεται ότι έχει ανατεθεί σε εργολάβο η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Για την εκτέλεση του έργου, απαιτείται η ολική εκσκαφή του δρόμου αυτού για να περάσει ο κύριος αγωγός σύνδεσης, προστίθεται. Οι εργασίες στον δρόμο αυτό θα τεθούν σε προτεραιότητα από το ΣΑΛ και με το πέρας των εργασιών, θα γίνει ολική ασφαλτόστρωση του, αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας