Υπ. Άμυνας: Διάγουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με την κατοχική Τουρκία

Διάγουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με την κατοχική Τουρκία να έχει κλιμακώσει σε επικίνδυνο βαθμό τις ενέργειες και την επιθετική της ρητορική και να προχωρά στη δημιουργία τετελεσμένων επί των κατεχομένων μας εδαφών, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης των αποφοίτων Υπαξιωματικών του στρατού ξηράς ναυτικού και αεροπορίας, τάξεως 2023, στο Στρατόπεδο "Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή", στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως «μέσα σε αυτό το ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, η πολιτεία στηρίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες στην παρουσία μιας ισχυρής Εθνικής Φρουράς, ως του κατεξοχήν πυλώνα πολιτικής και διπλωματικής ισχύος». 

Απευθυνόμενος στις νέες και νέους μόνιμους υπαξιωματικούς ο Υπουργός Άμυνας τους είπε ότι «εισέρχεστε σε μια νέα πορεία στη ζωή σας, απόλυτα ταυτισμένη με το ιερό καθήκον της προάσπισης της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας». 

«Την επιλογή σας να πορευτείτε στον δύσκολο δρόμο της στρατιωτικής ζωής και προσφοράς στην πατρίδα είμαι σίγουρος ότι τη λάβατε απόλυτα συνειδητά και για τούτο σας αξίζει περισσότερος σεβασμός και πολλά συγχαρητήρια» συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής, συνέχισε «ανταποκριθήκατε με επάρκεια και περατώσατε με επιτυχία τη φοίτηση σας στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας. Εφοδιασμένοι, πλέον, με τις απαραίτητες γνώσεις και τις σωματικές και ψυχικές αντοχές, καλείστε να διάγετε με επιτυχία τη στρατιωτική σας σταδιοδρομία και να προσφέρετε το άπαν των δυνάμεών σας για την εκπλήρωση της αποστολής της Εθνικής Φρουράς». 

Τους κάλεσε να αντιμετωπίσουν «με υπομονή και επιμονή» κάθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί μπροστά τους και να καταστούν «παράδειγμα σεμνότητας, σοβαρότητας και ανιδιοτέλειας» για τους υφισταμένους τους.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης απευθυνόμενος στις νέες και νέους Υπαξιωματικούς ανέφερε πως «θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι κορυφαία αποστολή τους αποτελεί στο εξής η υπεράσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου».

«Καλλιεργείστε σε βάθος όλες τις στρατιωτικές αρετές, την τιμή το θάρρος, την αφοσίωση την υγιή φιλοδοξία και τον επαγγελματισμό». 

«Η επί 49 χρόνια ύπαρξη κατοχικού στρατού στο νησί μας και η συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα επιβάλλει την συνεχή ετοιμότητα μας να προασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», κατέληξε. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Απαντά στους όρους Τατάρ ο ΠτΔ-«Δεσμευμένοι από ψηφίσματα ΟΗΕ Γκουτέρες και απεσταλμένος»
Λακωνικός αλλά αιχμηρός κατά Ελεγκτή ο Πρόεδρος-Απευθύνεται στον Γενικό Εισαγγελέα
Θα θέσει θέμα ασφάλειας της Μέσης Ανατολής σε φόρουμ στα ΗΑΕ ο Κόμπος
ΥΠΑΜ: Απαραίτητη η ειρηνευτική δύναμη ΗΕ στην Κύπρο
Εξήγγειλε κι επίσημα την υποψηφιότητα του ο Νικολαΐδης-Οι λόγοι που επαναδιεκδικεί τον Δήμο Λεμεσού
Το πρώτο μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν από την Αθήνα-«Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο»
Ζητά εκ νέου σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ
Φουλ επίθεση Ελεγκτή για τα ωφελήματα Χριστοδουλίδη-Ζητά ανάκτηση χρημάτων, απευθύνει πρόσκληση για το Ανώτατο
Στα €22,5 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 3ο τρίμηνο του έτους