Παρέμβαση της υπουργού Υγείας ζητά ο Δήμαρχος για το Νοσοκομείο Πόλης

Άμεση παρέμβαση της Υπουργού Υγείας για επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς ζητά ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή. Για το θέμα λέει ότι απέστειλε χθες, Τρίτη επιστολή στην Πόπη Κανάρη.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δημάρχου, απαιτείται η πρόσληψη ειδικού παθολόγου, μιας ειδικότητας, που όπως λέει είναι αναγκαία για την λειτουργία του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των εξωτερικών ασθενών, όσο και του θαλάμου εσωτερικών ασθενών.

Αναφέρεται στη μετακίνηση του ειδικού παθολόγου πριν από τρία χρόνια κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας πως παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που δόθηκαν για πρόσληψη, το πρόβλημα διαιωνίζεται.

Ακόμη, ο Δήμαρχος λέει πως οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών έχουν αναστείλει την λειτουργία τους την εβδομάδα αυτή, λόγω απουσίας της καρδιολόγου με θερινή άδεια και οι νοσηλευτές του θαλάμου έχουν μετακινηθεί στην Πάφο.

Μεταξύ άλλων, λέει ότι τις περισσότερες φορές παραμείνει διαθέσιμο μόνο ένα πλήρωμα ασθενοφόρου, το οποίο είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή.

Τέλος λέει ότι υπάρχει ανάγκη για λειτουργία Ακτινολογικού Τμήματος και Χημείου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για εξυπηρέτηση των περιστατικών των Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου.

Είπε επίσης πως η ρύθμιση που είχε γίνει παλαιότερα για επίσκεψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Πάφου, στο Νοσοκομείο Πόλης,  κάθε εφτά ή δεκαπέντε μέρες υπολειτουργεί , καθώς λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πάφου με την έλλειψη ιατρών, αδυνατεί, όπως σημειώνει, να εφαρμόσει το πρόγραμμα επίσκεψης τους στο Νοσοκομείο Πόλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε η τιμή του λαδιού και άλλων προϊόντων-Τι καταγράφει το παρατηρητήριο τιμών
Ανοικτά του Παραλιμνίου σημειώθηκε η σεισμική δόνηση-Αισθητή σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Ανακοίνωση της Hermes Airport για όσους θα ταξιδέψουν-«Το κοινό να προσέρχεται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση»
Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»