Εταιρεία στη Λεμεσό επιχείρησε να αγοράσει προϊόντα από ισπανική εταιρεία και έπεσε θύμα απάτης

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 60 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διαδικτυακής απάτης, που διαπράχθηκε το 2019, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Ισπανία δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του, εκδόθηκε χθες στην Κύπρο, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από νομική σύμβουλο εταιρείας στη Λεμεσό, τον Μάιο του 2019, η εν λόγω εταιρεία, στο πλαίσιο των εργασιών της, είχε προχωρήσει στην αγορά προϊόντων από ισπανική εταιρεία.

Μετά από επικοινωνία που είχαν με την προμηθεύτρια εταιρεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνήθηκε όπως η εταιρεία του προχωρήσει στην καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €93.187 σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Ωστόσο σε νέα επικοινωνία, που είχαν με την προμηθεύτρια εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβε το χρηματικό ποσό και επρόκειτο για απάτη αφού έγινε υποκλοπή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό και ιδιαίτερα τους εμπορευόμενους, ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Συμβουλεύει επίσης, όπως σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα, προτού προχωρήσουν στην εξόφληση των τιμολογίων, να προχωρούν πάντοτε σε επαλήθευση του μηνύματος, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους πωλητές. Για την επικοινωνία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο τηλεφωνικός αριθμός με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

Δείτε εδώ, περισσότερες πληροφορίες: https://www.cypruspolicenews.com/archives/category/simboules_pros_to_koino/%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bf%cf%85.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα σε υποστατικό να επιδίδονται σε κυβεία
Σε συνεδρία επιτροπών ΟΗΕ για ναρκωτικά και πρόληψη εγκλήματος η Σούπερμαν
Σε λειτουργεία 18 νέες κάμερες τροχαίας και στη Λάρνακα-Αναλυτικά όλα τα σημεία
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία
Δεν παραδέχονται οι 12 για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους
Στάθμευσε το όχημά του παράνομα, το ρυμούλκησε η Αστυνομία και εντοπίστηκαν κλοπιμαία
Συνελήφθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές στην Αθήνα-Άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν