Εταιρεία στη Λεμεσό επιχείρησε να αγοράσει προϊόντα από ισπανική εταιρεία και έπεσε θύμα απάτης

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 60 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διαδικτυακής απάτης, που διαπράχθηκε το 2019, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Ισπανία δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του, εκδόθηκε χθες στην Κύπρο, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από νομική σύμβουλο εταιρείας στη Λεμεσό, τον Μάιο του 2019, η εν λόγω εταιρεία, στο πλαίσιο των εργασιών της, είχε προχωρήσει στην αγορά προϊόντων από ισπανική εταιρεία.

Μετά από επικοινωνία που είχαν με την προμηθεύτρια εταιρεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνήθηκε όπως η εταιρεία του προχωρήσει στην καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €93.187 σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Ωστόσο σε νέα επικοινωνία, που είχαν με την προμηθεύτρια εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβε το χρηματικό ποσό και επρόκειτο για απάτη αφού έγινε υποκλοπή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό και ιδιαίτερα τους εμπορευόμενους, ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Συμβουλεύει επίσης, όπως σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα, προτού προχωρήσουν στην εξόφληση των τιμολογίων, να προχωρούν πάντοτε σε επαλήθευση του μηνύματος, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους πωλητές. Για την επικοινωνία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο τηλεφωνικός αριθμός με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

Δείτε εδώ, περισσότερες πληροφορίες: https://www.cypruspolicenews.com/archives/category/simboules_pros_to_koino/%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bf%cf%85.

Δειτε Επισης

Αλιευτικό σκάφος έπεσε πάνω σε τουριστικό στο λιμάνι Καβάλας-Τρία άτομα συνελήφθησαν
Εφαρμογή πολιτικών από ΕΕ για υγεία συζήτησαν Δημητρίου και Κυριακίδου
Πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη δύο πτητικά μέσα (pic)
Οι Δημοκρατικοί αναζητούν και νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο-Οι εννέα που μπαίνουν στην κούρσα
Δριμεία επίθεση Συζύγων και Τέκνων Αγνοουμένων κατά Φειδία-«Εισπράξαμε ειρωνεία και χλευασμό, περιμένουμε απολογία»
Πρόεδρος για διορισμό Επιτρόπου στην Κομισιόν: Συζητάμε για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα
Ν. Χριστοδουλίδης: Έχουν ληφθεί αποφάσεις, το έργο τερματικού σταθμού στο Βασιλικό θα υλοποιηθεί
Καλύτερα αποτελέσματα στους μέσους όρους στις Παγκύπριες-Εν αναμονή ανακοινώσεων για θεματοθέτες
Επανήλθε ο ΠτΔ για την προαναγγελία τολμηρών αποφάσεων για Κυπριακό-«Δεν χαρίζω σπιθαμή κατεχόμενης γης»
Καμάλα Χάρις vs Ντόναλντ Τραμπ-Θα μπορέσει η Εισαγγελέας να τον νικήσει, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις